Malen i komotan stan

FOTO Mladi par rušenjem zidova uspio dobiti stan iz snova

FOTO Mladi par rušenjem zidova uspio dobiti stan iz snova
Foto: Marko Prpić/VLM
1/13
28.12.2012.
u 00:18

Od mračnog stana s nepotrebnim zidovima rušenjem i proširivanjem obitelj Kralj uspjela je dobiti pravi dom s otvorenim i prostranim dnevnim boravkom.

Pronaći idealan dom po pristupačnoj cijeni i namjestiti ga tako da ispunjava sve potrebe jedne malene obitelji nije nimalo jednostavna stvar. U to su se uvjerili Vlatka i Goran Kralj, iako je kod njih cijeli proces išao relativno brzo.

Namještaj u dnevnom boravku izrađen je po mjeri, a velika kutna garnitura može se razvući u krevet

Razgledavanje stanova završilo je u zagrebačkom stančiću od 46 kvadrata koji je, iako u početku nije bio onakav kakvim su zamišljali svoje utočište, vrlo brzo postao ono što žele. Prije useljenja bilo je tu mnogo velikih radova, rušenja zidova, pregrađivanja i zatvaranja balkona.

Stol je kupljen nov, ali stolice nisu...

S obzirom na veličinu stana, bili su prisiljeni napraviti namještaj po mjeri kako bi što bolje iskoristili prostor koji imaju. Zatvaranjem balkona dobili su velik i prostran dnevni boravak u sklopu kojeg se nalazi i blagovaonica s velikim bijelim stolom za obiteljsko objedovanje.

U kupaonicu je jako puno uloženo, a najviše u nove moderne pločice

– Nismo štedjeli na kupaonici i kuhinji. Stolice u blagovaonici su privremene, ali shvatili smo da su moderne i da su se dobro uklopile – otkriva gazdarica Vlatka.

Tek nedavno su se uselili, pa kažu da im nedostaje još detalja, slika na zidovima i sličnog, ali blagdanski ukrasi i prije Božića pronašli su svoje mjesto posvuda po stanu jer Vlatka obožava Božić. Ništa manje brojne nisu ni lampice te lusteri i svjetiljke. Mnogo je pažnje uloženo upravo u odabir dobre, efektne i neobične rasvjete jer dobiti dobru svjetlost u stanu bio im je cilj.

– Stan je bio jako mračan i tmuran s tamnim parketom, potpuno drukčiji nego što je sada – kažu vlasnici.

Da bi stan bio što svjetliji, stavljen je i novi parket te namještaj u svijetlim tonovima.

– Radove nam je vodio Renato Smudo iz Građenjeinvesta i jako smo zadovoljni. Sve je bilo gotovo u mjesec i tjedan dana kako smo i željeli. Nismo imali neugodnih iskustava s majstorima kako to obično znaju imati ljudi – pričaju Goran i Vlatka.

Iako je stan sada u potpunosti uređen i namješten, mladi par očekuju još neke promjene zahvaljujući bebi koju očekuju u travnju...

– Prvo će spavati u dječjem krevetiću pokraj našeg kreveta, a poslije planiramo našu spavaću sobu preurediti u dječju spavaću sobu.

Zato smo i kupili veliku kutnu garnituru u dnevnom boravku na razvlačenje kako bismo mogli spavati na njoj – objašnjava Vlatka.

Osim dominantne sjedeće garniture, u stanu je postignuta i toplina šarenim jastucima, efektnim tepihom i modernim zavjesama. Vlatka i Goran posebno su ponosni na stolić u dnevnom boravku na kojem su uspjeli poprilično uštedjeti, s tisuću kuna bio je snižen na tristotinjak kuna.

Posebno mjesto na policama u dnevnom boravku našla je i starinska truba pokojnog djeda koja se odlično uklopila u cijeli prostor kao zanimljiv i nesvakidašnji ukras, ali i uspomena.

– Posebno smo policu u kojoj se nalazi napravili za djedovu trubu. Svirao je u vatrogascima u limenoj glazbi – kažu vlasnici.

Ipak, od svih svijetlih boja u stanu odskače jedino kuhinja koja vatrenocrvene boje i pregrađena funkcionalnim šankom za kojim se može ručati. Maleni hodnik dobro je iskorišten ugradnom ormara u koje stane mnogo stvari, pa i nema potrebe za dodatnim vješalicama i ormarima.

Dominantniji detalji mogu se pronaći i u kupaonici u kojoj su sanitarije bijele, ali pažnju odvlače pločice u kombinaciji smeđe i boje bijele kave.

Iako 46 kvadrata zvuči poprilično malo, a još manje kada je u iščekivanju beba, ovaj primjer stana pokazuje da se prostor može jako dobro iskoristiti bez natrpavanja ormarima i pri tome izgledati lijepo i moderno.

NE PROPUSTITE: FOTO Zavirite u blagdanski dom Suzy Josipović Redžepagić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije