Inspirativno

Luksuzni stan u centru Zagreba sa štihom Istoka: savršeni spoj probranih komada i boja

stan
Foto: Josip Regović
1/19
28.03.2018.
u 13:32

Stan u potkrovlju u središtu Zagreba ima 130 četvornih metara, a njegova orijentacija je sjever-jug. Opremljen je namještajem poznatih dizajnera, ali i majstora s Tibeta, iz Vijetnama, Pakistana

Neke će oduševiti izbor boja, nekima za oko prvo zapne namještaj, a drugi “padnu” na izbor zanimljivih detalja. To su najčešći komentari na novi dom dizajnerice Tajane Kostanjevečki Marinić, njezina supruga Nikice i sina Leona. Stan u strogom središtu Zagreba od 130 četvornih metara dijele i s tri psa – engleskim bassetom Charliejem i dva kineska golokoža psa Korbenom i Brunom.

– U prostor smo se zaljubili na prvi pogled jer je bio prostran, potpuno adaptiran i odličnog rasporeda, baš po našem ukusu. Vidjevši ga onako praznog, osjetilo se da ima ono nešto – dušu – kaže Tajana Kostanjevečki Marinić otkrivajući kako se stan sastoji od dvije spavaće sobe, velike prostrane garderobe, veće i manje kupaonice, ostave, kuhinje koja s blagovaonicom, dnevnim boravkom i hodnikom čini veliku prostranu cjelinu.

Foto: Josip Regović

Stan ima i krasan balkon.

– Stan je bio svježe obojen u tople smeđe tonove, na podu je bambusov parket, vrata zebrano... Tako da nismo ni kune morali investirati u prostor osim u uređenje – ističe vlasnica. A to je za nju bio najljepši dio posla – uređenje vlastitog doma. Kako je stan u potkrovlju, dio kuhinje i blagovaonice nalazi se pod krovnim kosinama visokim gotovo šest metara pa cijeli otvoreni prostor dobiva još više na prostranosti.

Foto: Josip Regović

– Kada smo se uselili, kuhinjski elementi već su bili postavljeni, a mi smo ugradili samo uređaje. Kuhinja nam se svidjela na prvu jer ima samo donje elemente u zanimljivoj kombinaciji ljubičaste, tamnosmeđe i zebrano. Na zidu gdje su elementi nema ni pločica ni stakla, premazan je tamnosmeđom bojom za brodove. Jednostavno, efektno i lako za održavanje – kaže Tajana.

Foto: Josip Regović

Nit vodilja pri uređenju bilo je odmak od već viđenog, stoga su se odlučili da veći dio namještaja i tepiha bude u orijentalnom stilu. Gotovo je sav drveni namještaj unikatan, ručno su ga izrađivali i oslikavali majstori s Tibeta. Unikatni su i komadi iz Vijetnama, a sve su to pronašli u zagrebačkim salonima namještaja.

Dnevnim boravkom dominira velika kutna garnitura od teleće kože iz Minottijeve kolekcije, dva radna stola / konzole, stolac Kalamkar, fotelja od goveđe kože i Huklova relax fotelja. Boravkom dominira veliki unikatan patchwork tepih, koji je ručno radio Rahim Walizada. Zanimljivo je da su njegovi tepisi izlagani i nagrađivani na Venecijanskom biennaleu.

Foto: Josip Regović

U spavaćoj i dječjoj sobi također su unikatni nomadski tepisi Beluch. Niski je stolić u boravku, dimenzija metar s metar, iz Vijetnama, grube izvedbe, nezavršen. U blagovaonici je također veliki stol, grube izvedbe, okružen prozirnim stolcima Ghost i dvjema foteljama u tirkiznoj boji od kojih je jedna Egg Chair dizajnera Arnea Jacobsena. U spavaćoj sobi je bračni krevet Tom Tailor i komoda za posteljinu. I u dječjoj je sobi također uočljiv odmak od klasičnog.

Foto: Josip Regović

Dječju sobu nisu htjeli urediti klasično, već da i ona uređenjem “pripada” ostatku stana. Kupaonice su dvije, manja za goste i veća za roditelje. U većoj dominira ogledalo ispod kojeg je kamena ploha s umivaonikom i trojna klizna zebrano vrata. Zebrano fronte skrivaju plinski bojler i perilicu rublja.

>>Luksuzna kuća na šibenkoj Jadriji poziva na hedonizam

Komentara 2

IK
ikonoklast
17:55 05.07.2015.

to je stan za ćukce takve su boje

DA
damirkovic
16:54 06.07.2015.

kada 2000 ljudi pogleda i šuti hahaha nećem se za jezik ugrist i ja šutim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije