inspiracija

Fantastična ljetna terasa čiji stil je lako kopirati u 5 ključnih poteza

H&M Home
14.07.2023.
u 07:00

Ako nemate puno kvadrata na raspolaganju, igrajte na multifunkcionalnost. Klupe za sjednje koje su ujedno i mjesto za pohranu, praktični i lako prenosivi taburei i stolići, sklopivi namještaj...

Urediti vanjski prostor ponekad je izazovnije nego li se čini na prvu. Posebno izazovne su terase i balkoni nepravilnih oblika od kojih očekujemo da zadovolje broje funkcije, od one za objedvanje i uživanje, preko uloge cvjetnjaka i povrtnjaka pa sve do servisnih poput prostora za sušenje rublja i odlaganje stvari. Da bi sve te funkcije bile zadovoljene, a prostor funkcionalan i atraktivan najvažnije je napraviti dobru organizaciju i podjelu na zone. Dakako, to će ovisiti o prostoru koji imate na raspolaganju. Ako tragate za inspiracijom za uređenje vanjskog prostora na primjeru jedne fantastične terase, koja je opremljena namještajem i sitnicama iz H&M Home-a, pokazat ćemo vam kako do opuštajućeg i funkcionalnog prostora ispod vedrog neba.

Foto: H&M Home

Biljke kao paravan

Ako imate veći balkon ili terasu poslužite se biljkama kao pregradom među zonama. Tu će najbolji izbor biti više biljke poput kaktusa, palmi ili atraktivnih ukrasnih trava. Prostor će biti podijeljen u zone, ali će ostati prohodan i doimat će se vizualno većim.

Foto: H&M Home

Prirodni materijali

Kad god je to moguće koristite prirodne materijale i u ektsterijeru jer će, primjerice posude od gline, dati dozu profinjenosti i glamura.

Foto: H&M Home

Prostor za skladištenje

Ako nemate puno kvadrata na raspolaganju, igrajte na multifunkcionalnost. Klupe za sjednje koje su ujedno i mjesto za pohranu, praktični i lako prenosivi taburei i stolići, sklopivi namještaj... samo su neki od detalja u koje se isplati uložiti.

Foto: H&M Home

A što sa stolom?

Većini se život na otvorenom vrti oko stola, ali često zanemarujemo dekorativnu ulogu te centralne zvijezde vanjskih prostora. Neka vam vanjski stol uvijek bude ukrašen prirodnim dekoracijama i atraktivnim detaljima. Prostor će momentalno živnuti i izgledati opuštajuće.

Foto: H&M Home

Detalji, detalji, detalji...

Poigrajte se teksturama i veličinama detalja kako biste na terasi ili balkonu stvorili dubinu, slažite slojeve, dodajte detalje koje volite i ne zaboravite na boje. Iako ove godine dominira neutralna paleta boja, vanjski prostor itekako će znati podnijeti injekciju jarke boje.

1/13

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije