Dizajnerski potpis

Fantastičan spoj kućanskih aparata i visoke mode vođen povijesnim motivima

promo
Dolce & Gabbana
22.04.2017.
u 06:15

Talijanski modni dvojac Dolce & Gabbana i Smeg udružili snage

“Sicilija je moja ljubav” novi je projekt nastao zajedničkim trudom modnog dvojca Dolce & Gabbana te talijanske tvrtke SMEG koja se specijalizirala za izradu kućanskih aparata, a predstavili su ga u Milanu na Salone del Mobile, najznačajnijem događaju godine u svijetu dizajna namještaja.

Foto: Dolce & Gabbana

Nakon prošlogodišnje suradnje u kojoj su napravili sto ručno oslikanih hladnjaka, ove su se godine odlučili spoj visoke mode i kućanskih pomagala prikazati kroz manje aparate poput tostera, kuhala za vodu, blendera, miksera, aparata za kavu i slično.

Foto: Dolce & Gabbana

Dašak talijanskog juga

Ovaj projekt ima stopostotni talijanski potpis pa s ponosom nosi opis “Truly made in Italy“, a nit vodilja prilikom izrade bili su zanimljivi motivi koji otkrivaju detalje iz bogate talijanske povijesti. Na svakom od aparata nalaze se ilustracije koje prezentiraju sicilijanski folklor.

Foto: Dolce & Gabbana

Najčešći motivi koji se nalaze na ovim veselo oslikanim kuhinjskim uređajima su limuni, svijetlocrvene trešnje i bodljikave kruške, a tu je i cvijeće – najčešći je talijanski šafran, odnosno “crocchi”. Jedan od prizora koji najviše povezujemo s talijanskim jugom je i vulkan Etna, a on je prikazan nježnim cvjetnim ilustracijama te je okružen ukrasnim vijencima i akantusovim lišćem.

Foto: Dolce & Gabbana

Svi oni koji su imalo upućeni u rad Domenica Dolcea i Stefana Gabbane, znaju da je talijanskom dvojcu cvijeće motiv koji se iz sezone u sezonu nalazi na njihovim kreacijama pa, osim što su motivi povezani s pejzažem, poviješću i folklorom Sicilije, odgovaraju i estetici Dolce & Gabbane.

Foto: Dolce & Gabbana

Ponovno vrtoglava cijena

Cijena ovih kućanskih pomagala koja spajaju ljubav prema hrani, umjetnosti i modi, još uvijek nije utvrđena, no vjerujemo da će biti visoka, osobito ako se prisjetimo kako je bilo s prošlom suradnjom. Naime, tada se svaki od hladnjaka prodavao po vrtoglavo visokoj cijeni od 34 tisuće dolara. Međutim, istovremeno ne sumnjamo da će i za ove proizvode postojati lista čekanja, ali i da će mnogi ove šarmantne aparate staviti na vlastiti popis želja, kao što je uvijek običaj s kolekcijama Dolce & Gabbane.

Foto: Dolce & Gabbana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije