Inozemni uspjeh

Fantastičan hotel talentiranog hrvatskog studija otvoren u Kini

02.09.2018.
u 11:21

Gradnja luksuzno opremljenog hotela površine veće od 60 tisuća kvadrata trajala je tri i pol godine

Hotel LN Garden, 3LHD-ov projekt, svečano je otvoren u Kini. Hotel površine 61.068 m², s ukupno 365 soba, dio je parka Nansha Seaside na ušću Biserne rijeke u kineskom gradu Guangzhouu (Kanton). Njegov volumen i velika površina vizualno su horizontalnim linijama fasade uklopljeni u prirodu koja ga okružuje.

Bit će kategoriziran kao „platinum-five star“ – prema kineskim pravilima kategorizacije takvi hoteli imaju značajno viši standard od hotela s pet zvjezdica.

Za gradnju tog luksuzno opremljenog hotela bilo je potrebno tri i pol godine. Glavni javni prostor hotela na zapadu ima pogled na zaljev a na istočnoj strani gleda na Seaside Park. U njemu dominiraju dva vertikalna lobija i velika vodena površina.

Na projektu je ostvarena suradnja s hrvatskom umjetnicom Ivanom Franke, autoricom dviju umjetničkih instalacija postavljenih u glavnom predvorju hotela. Kolege iz kineskih tvrtki Guangzhou Urban and Design Institute i Citygroup razrađivali su detalje projekta te koordinirali radove na gradilištu u suradnji s 3LHD-om. Investitor je Lingnan grupa, velika tvrtka kojoj su primarne djelatnosti hotelijerstvo i turizam

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije