Hit mjesto

El Toro – novi restoran i bar koji željno iščekuje cijeli Zagreb

el toro
Mario Poje
06.03.2017.
u 10:51

Nova vrhunska gastro destinacija u Zagrebu

Već se dugo godina u Zagrebu nije dogodilo da se o nekom mjestu koje će se tek otvoriti toliko priča kao što je to slučaj sa zagrebačkim restoranom i barom El Toro.

Foto: Mario Poje

Na mjestu nekadašnjeg Šubićevca pa onda i Baschiere, na raskrižju Šubićeve i ulice Fra Filipa Grabovca, svoja će vrata uskoro otvoriti restoran i bar El Toro čime će zagrebačka gastrotainment scena dobiti još jednog iznimno važnog predstavnika koji cilja postati centar zabavnog i društvenog gastro života metropole.

Foto: Mario Poje

Sofisticirano uređenje, visoki gastronomski standardi, latinska kuhinja, kombinacija restorana i bara te ugodna atmosfera aduti su i glavni recept za uspjeh definitivno novog it mjesta u gradu.

Foto: Mario Poje

Za izuzetno originalan i elegantan interijer, skulpturu bika, dizajn rasvjete pa i sam logotip zaslužan je arhitekt Christian Rendulić iz biroa Arhikultura.

Foto: Mario Poje

Na samom ulazu u ovaj zanimljiv prostor dočekat će vas poprilično spektakularna zlatna skulptura bika po kojem je ovo mjesto i dobilo ime, a tema bika provlači se kroz cijeli restoran. Arhitekt kaže kako bik nema samo estetsku funkciju, on je ujedno i vjetrobran i prostor za DJ-a. U restoran se ulazi ispod same skulpture gdje se otvaraju nove vizure, dominantan dugački i širok šank koji se proteže cijelim prizemljem, dvoetažna polica s raznim artefaktima, otvoreni dio kuhinje i elegantno stubište. Dolaskom na galeriju u prvi plan dolazi atraktivna hlađena vinoteka s malim barom i stolovima smještenim uz sam rub galerije.

Foto: Mario Poje

Ambijentalnosti i izuzetnoj skladnosti prostora pridonosi opuštajućarasvjeta, sofisticirani dizajn i izbor klasičnih materijala koji su korišteni u uređenju te izuzetna posvećenost detaljima. Svaka sitnica priča neku svoju priču, a pažnjom birani detalji poput slika, drvenih i željeznih artefakata vezanih na temu daju prostoru toplinu i posebnost. Restoranom dominira minimalističko uređenje sa snažnim detaljima i dozom dekadencije. Prostrani restoran svojom dubinom i volumenom gostu ostavljaju na izbor intimniji kutak galerije ili aktivan i visok prostor prizemlja .

Kuhinju koja se temelji na konceptu hrane Latinske Amerike vodi iskusni i renomirani chef Mario Mihelj, koji dolazi s pozicije glavnog chefa u Mundoaki. On, kao i cijeli njegov tim svoje su kulinarsko umijeće stjecali u najrenomiranijim domaćim restoranima, a usavršavali su se i u inozemstvu.

Foto: Mario Poje

Gastro priča ono je što je posebno zanimljivo kod El Tora, naime, El Toro prvi donosi latinske okuse u Zagreb. Koncept latinske kuhinje, prilagođen domaćim okusima i ukusima temelji se na čistoći i posebnosti namirnica karakterističnih za Argentinu, Peru, Čile i Urugvaj poput kvinoje, batata crnog graha, crne divlje riže i juke.

Foto: Mario Poje

S obzirom na latinski gastro koncept El Tora, predjela se baziraju na zanimljivom i pristupačnom sharing konceptu gdje svi za stolom probaju sve. Chef Mihelj za El Toro osmislio je poprilično zanimljiv meni u kojem možete pronaći Tacos od bikovog repa, Ceviche, Tiradito, razne vrste Flatbreadova, Spring okruglice, Tatarski biftek s twistom, Guacamole salatu s dimljenom pastrvom, Juhu od paprike i rajčice s cimetom, par hladnih juha i Zapečenog brancina u peći u kukuruznom listu. Naravno, s obzirom na to da je Latinska Amerika poznata po govedini, na meniju će se naći i odležano meso – T-bone, Ribeye i Tenderloin odresci. U El Toru se pazi na svaki detalj pa se tako u meniju pića osim klasičnih i latinskoameričkih koktela nalaze i signature kokteli s domaćim sirupima bazirani na infuzijama votke koktel-majstora Ivana Bešića. Tu je naravno i bogata karta biranih hrvatskih, latinoameričkih i talijanskih vinskih etiketa s naglaskom na boutique vinarije.

Foto: Mario Poje

El Toro bar svoja će vrata otvoriti ovaj tjedan, dok će restoran raditi u fazi soft-openinga za suradnike i prijatelje idućih 15-ak dana kada nas očekuje prezentacija menija chefa Mihelja i službeni početak rada restorana 16. ožujka. Vlasnici ovom novom gastro – zabavnom destinacijom planiraju visoko podići ljestvicu navedenog segmenta u Zagrebu. El Toro će osim nesvakidašnjih gastro uzbuđenja, vikendom i srijedom nuditi DJ gostovanja, ali i dnevni koncept ručka s kojim će sigurno vrlo brzo Zagrepčanima prirasti srcu.

Ključne riječi

Komentara 1

BS
@bserver
01:53 08.03.2017.

svi su nervozni da probaju Tacos od bikovog repa!? moš mislit? da je bar moguće vratiti Šubićevac. onda si znao šta jedeš, bilo je fino i jeftino! sad kad toreadori počinju, spasi se tko može!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije