PORTOBELLO ROAD

Ekscentričan dom u srcu Notting Hilla

Domus Nova
09.06.2017.
u 07:53

U samom srcu Hotting Hilla, londonskom kvartu s poznatim plavim vratima, smjestila se ova osebujna kuća

Tko se ne sjeća poznatih plavih vratiju iz Notting Hilla? Londonska je četvrt nadaleko poznata po svom šarmu, brojnim buvljacima, restoranima, kafićima i živopisnim ulicama. U njegovoj žili kucavici - fascinantnoj ulici Portobello Road - smjestila se jednako impresivna dvokatnica s jedinstvenom osobnošću.

Sjajno eklektičan, ovaj osebujan londonski dom naprosto pršti pozitivnom energijom i životom. U njemu umjetnine nisu samo izložene, već vode glavnu riječ uređenja interijera. Namještaj je rađen po mjeri, a interijer je uređen s naglaskom na kreativnost. U njemu ništa nije standardno!

Foto: Domus Nova

Sivi zidovi osiguravaju svježinu i čistoću prostora, s naglaskom na njegovu eleganciju, dok prirodna svjetlost, koje ima iznenađujuće puno, dopire u svaki kutak i podcrtava prozračnost. Stepenice kojima se spušta u spavaći dio kuće jedva su primjetne, zahvaljujući stijeni od pleksiglasa, koja opet omogućava svjetlu da dopre do niže etaže.

Foto: Domus Nova

Kuća se prostire na dva kata, a krasi je otvoreni plan jedinstvenog prostora dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje. Televizor smješten u kutu kao da je uguran i naglašaca da u ovoj obitelji nemam nikakvu važnost. Na prvom mjestu je druženje, prisnost i uživanje u zajedničkim trenutcima. Takav se osjećaj nastavlja izlaskom na maleni podest s kutkom za druženje, ali i penjanjem na veliku, prostranu terasu koja otkriva pogled na Notting Hill.

Foto: Domus Nova

Osebujna i humoristična strana vlasnika ocrtana je malim zoološkim vrtom, smještenim na krovnom prozoru. Naime, pogled iz blagovaonice nudi subjektivan doživljaj akvarija s morskim psom, ali i krave.

Foto: Domus Nova

Uz glavnu spavaću sobu također sadrži tri dodatne sobe i četiri kupaonice. Zavirite u našu foto-galeriju kako biste vidjeli ostatak ovog divnog doma koji je dostupan za prodaju putem londonske agencije Domus Nova:

1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije