inspirirana uljanicom

Bežična eko lampa puni i pametne mobitele

lampa candela punjač mobitela
Foto: astep.design
1/6
25.08.2016.
u 08:30

Argentinski dizajner Francisco Gomez Paz predstavio je javnosti Candela stolnu lampu koja sama proizvodi energiju koja je pokreće

Poznati argentinski produkt dizajner Francisco Gomez Paz predstavio je svoj novi rad, Candela lampu, koja je sve samo ne obično rasvjetno tijelo. Bežičnu lampu koju je nazvao Candela i koja je rađena prema narudžbi za poznati dansko-talijanski brand rasvjetnih tijela Astep odlikuje stvaranje vlastite električne energije iz bio etanola. To gorivo stvara dovoljno snage da svjetiljka može imati još jednu ulogu: napajanje pametnih mobitela.

Inspirirana tradicionalnim skandinavskim lampionima, svjetiljka koristi bezdimni plamen stvoren za proizvodnju električne energije, napajanje LED diode i punjenje baterija koje se koriste za napajanje telefona.

Foto: astep.design

Zamišljen kao tehnološki osuvremenjena tradicionalna uljanica, koncept Candele se temelji na znanstvenom otkriću iz 19. stoljeća – stvaranju vlastite električne energije iz temeperaturnih razlika nastalih plamena.

- Candela je doista nešto novo na tržištu uporabnog produkt dizajna jer vješto spaja tradiciju i budućnost koja je urodila inovativnim i ekološkim proizvodom. Jer, tipološki, riječ je o svjetiljci na ulje oplemenjenom tehnologijom 21. stoljeća. Magija je u tome da se toplina plamena pretvara u električnu energiju – kaže osnivač Astepa Alessandro Sadgatti.

Foto: astep.design

>>Novi zanimljivi komadi Ane Tevšić za Cartoon Network

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije