uvjerite se sami

Drvena vikendica nadomak Zagreba projekt je u koji su vlasnici uložili srce i dušu. I napravili su jako dobar posao!

honka vikendica
Robert Demo
16.06.2020.
u 06:32

Budući da je građena od najkvalitetnijeg drva, po zimi ova kuća omogućava bezbrižno grijanje i zadržavanje temperature, dok ljeti nevjerojatno dobro zadržava nižu temperaturu. Spavanje u ovakvoj drvenoj kući neusporedivo je s bilo čim

Drvene vikendice zbog svoga atraktivnog i prirodnog izgleda, ali nekih drugih odlika postale su kuće iz snova za mnoge. Među njih se ubraja i četveročlana obitelj Tuček. Na svojem zemljištu u Mirkopolju, idiličnom selu 60 km udaljenom od njihova doma u Zagrebu, htjeli su kuću za odmor okruženu prirodom koja bi se svojim izgledom maksimalno uklapala u okoliš.

Foto: Robert Demo

Izbor je pao na Honku, više od pola stoljeća star istoimeni finski brend drvenih kuća, koje se grade po cijelome svijetu i koje se izvrsno uklapaju i u naše podneblje. Tri riječi koje najbolje opisuju ovakvu kuću su: kvalitetna, ekološka i skupa. S time se slažu i vlasnici, koji su se, unatoč cijeni, odlučili za nju.

Foto: Robert Demo

Izvanserijska kvaliteta ipak je bila je preveliki adut da bismo odustali od honke. Kuća se sastavlja od oblica najboljeg finskog bora koje ne truli i ne propušta vjetar, a materijal je došao direktno šleperima iz Finske – objašnjavaju. U prilog kvaliteti kuće, čija je gradnja trajala godinu dana, najbolje svjedoči činjenica da ima garanciju od 100 godina. Usto, kuća je u skladu s novim trendovima u gradnji.

Foto: Robert Demo


– Budući da je građena od najkvalitetnijeg drva, po zimi ova kuća omogućava bezbrižno grijanje i zadržavanje temperature, dok ljeti nevjerojatno dobro zadržava nižu temperaturu. Spavanje u ovakvoj drvenoj kući neusporedivo je s bilo čim – otkriva vlasnica. honka vikendica.

Foto: Robert Demo

No cijelo njihovo imanje, na kojem se prostire vikendica, napravljena od dva objekta – velike kuće za stanovanje od 180 m2 i manje u kojoj je ribolovna prostorija te teretana, doista je teško usporedivo s drugima s obzirom na svoj izgled i jedinstvenu lokaciju. Predivna parcela od 3200 m2, u kojoj se nalazi uređen vrt i voćnjak, naslanja se na šume, idealne za pješačenje, i rijeku Kupu te je omeđena vlastitim potokom.

Foto: Robert Demo

Iako je riječ o vikendici s neprocjenjivim pogledom na rijeku i zelenilo, kuća je prostrana i opremljena svim potrebnim sadržajima da se u njoj može živjeti tijekom cijele godine. Uvjet je da volite miran život i da iznad svega cijenite privatnost budući da je kuća 400 metara udaljena od ceste, što su vlasnici i željeli. 

Foto: Robert Demo

Na donjoj etaži nalazi se otvorena dnevna zona, a na katu tri spavaće sobe. Podrumski prostor sastoji se od vinskog dijela, saune, prostora za igru te ostave i vešeraja. Osim u dnevnoj zoni i podrumu, mjesto za druženje omogućeno je i na prostranoj terasi na kojoj je smješten i roštilj te na platoima uz rijeku koji služe za ribolov i kupanje.

Foto: Robert Demo

Kako bi iskoristili sve blagodati Kupe, vlasnici su nabavili i čamac koji im, osim ugodne vožnje, nudi i odlazak na mnoga prekrasna kupališta u blizini. Tako je, kako kaže vlasnica, vikendica postala ‘ozbiljna kuća’ koja nudi sadržaje za više nego kvalitetan život.

Foto: Robert Demo


– Puno je trudna uloženo u našu kuću i cijelo imanje, što se i vidi. Stoga smo i u opremanju i uređenju nastojali slijediti stil gradnje i materijale. Kod stolara smo, prema nacrtima arhitektice, dali izraditi sav namještaj – kaže za kraj vlasnica.

Komentara 4

DD
don~drejper
09:51 16.06.2020.

Bilo bi je lepo povremeno iznajmiti za druženje sa dragim osobama, a opet i kao oazu mira, sam bez igde ikog.. Bar na par dana 😊

Avatar Glina74
Glina74
07:30 16.06.2020.

Zaboravili ste napisati da je to kupljeno za sitni novac i ko voli neka izvoli

Avatar Golum
Golum
15:49 17.06.2020.

Nema podatka i cijeni po kvadratu a mislim da nije mala cijena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije