Caparol fasadni sustavi

"Dosadne" fasade stvar su prošlosti

promo
Promo
24.10.2016.
u 11:53

U posljednjih nekoliko godina među arhitektima i projektantima popularizirala se fina sitno zrnata ili u potpunosti glatka struktura žbuke .

Uz vještinu izvođača, kreativnu ideju te odgovarajući materijal nudi se neograničen broj mogućnosti oblikovanja fasadnih sustava za toplinsku izolaciju te predrasude koje fasadnim sustavima predbacuju kako „standardnim“ žbukama i strukturama stvaraju uniformirane vizure grada ili nekog mjesta, postaju u potpunosti neutemeljene.

Foto: Promo

U posljednjih nekoliko godina među arhitektima i projektantima popularizirala se fina sitno zrnata ili u potpunosti glatka struktura žbuke dok su stare klasične strukture dobivene četkanjem ili kombinacijom materijala u potpunosti zaboravljene. Naime, projektanti su kao i izvođači, primijetili da se kreativnim dizajnom fasade objekt u potpunosti može istaknuti iz mase uobičajenih fasadnih površina. Kreativne površine ne postižu se samo strukturama i vrstom žbuke koja se koristi već i upotrebom raznovrsnih materijala kojima se postiže efektna optika fasade.

Izbor materijala

  • Efektne špahtl tehnike
  • Klasične strukturne žbuke
  • Klinker fasade
  • Prirodni kamen
  • Stakleni mozaik
  • Efekt materijali koji se nanose špricanjem
  • Meldorfer ravne obloge
  • PhotoVision (fotorealistične fasade)

Površine se pritom mogu različito strukturirati: glatko ili hrapavo, tvrdo ili mekano, reflektirajuće, sjajno ili mat. Kombinacija oblika, boje i materijala dodatno naglašava karakter i individualnost svakog objekta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije