Iskoristite prostor

Donosimo kreativne ideje koje će vam pomoći da dođete do dodatnog spremišta u domu

Shutterestock
01.04.2020.
u 10:20

Prostor ispod stepenica može poslužiti kao dodatni ormar, a oni kreativniji, i s manje prostora, pronašli su inspiraciju u Harryju Potteru i pod stepenica stavili dodatni ležaj, neki ostavu, a neki čak i kuhinju...

Mnogima u domu nedostaje prostor za pohranu stvari, a mnogi, posebice oni koji žive u kućama, imaju neiskorišten prostor – onaj ispod stepenica. Vjerovali ili ne, taj se prostor uz malo mašte i vještog radnika može i te kako iskoristiti. Ako radite od kuće, ili ne radite, s obzirom na trenutnu situaciju, donosimo ideje koje lako možete i sami provesti u djelo.

Foto: Shutterstock

Ako su vam stepenice u hodniku, ispod njih možete ugraditi zahod za goste, a niži dio kosine iskoristiti za ugradnju izvlačnog mehanizma koji će vam omogućiti nevidljivu pohranu cipela. Ako vam to nije (pre)skupo, izvlačne ormariće za pohranu možete ugraditi cijelom dužinom i dubinom “rupe” ispod stepenica.

Foto: Shutterstock

No, valja napomenuti da su izvlačni mehanizmi poprilično skupi, od 1200 kuna naviše, a da u cijenu treba uračunati i ostali materijal te ruke majstora. Ako mučite muku s manjkom kvadrata i trebate kućni ured, također vam od koristi može biti prostor ispod stepenica. Naravno, ako je riječ o dovoljno visokom i dubokom prostoru.

Ovaj prostor sjajno se može koristiti i za sljedeće ideje: imate puno knjiga, a ne znate kamo biste ih smjestili? Probajte napraviti policu ispod stepenica... Možda ste jedni od onih koji nemaju višak stvari pa možete zatvoriti prostor ispod stepenica i iskoristiti ga kao zid za fotografije. Možete urediti i intimni kutak za čitanje – samo ubacite lampicu, deku i udoban naslonjač. Sjajna je ideja i od prostora ispod stepenica napraviti imitaciju vinskog prostora i u pregrade izložiti omiljena vina. Prostor ispod stepenica možete pretvoriti i u skriveni ormar koji se otvara potiskom, bez ručica.

Uzmemo i u obzir da je prosječna širina stubišta u kući oko jednog metra, to bi vam trebalo ostaviti dovoljno prostora da postavite pokoju policu, radni stol, koji jednostavno i jeftino možete napraviti sami, a bit će prilagođen baš vašim potrebama i prostoru, te stolicu. Naravno, prostor ispod stepenica može poslužiti kao dodatni ormar, a oni kreativniji, i s manje prostora, pronašli su inspiraciju u Harryju Potteru i pod stepenica stavili dodatni ležaj, neki ostavu, a neki čak i kuhinju...

Imate li u kući mališane, a nemate prostora za igraonicu, ovaj kutak možete sjajno urediti u njihovo “igralište”. Uz zidne aplikacije jednostavno ćete unijeti veselje, a ne morate se zamarati ni rasvjetom, dovoljno je, za super ugođaj, u staklene posude ubaciti lampice za bor – klinci će biti oduševljeni.

1/9

Odlučite li se za ormar ispod stepenica, vodite računa o tome da možete ubaciti nekoliko kaputa, odnosno da imate dio za vješanje te na visinu, odnosno gustoću polica. Želite li u ormaru držati veće predmete, poput deka, popluna, zimske odjeće ili čizama, prostor među policama neka bude što veći kako bi vam te stvari mogle stati.

Ako ste se pak odlučili za varijantu pohrane cipela, a ne želite investirati u izvlačne mehanizme, možete ugraditi obične police ojačane “L profilima” i tako iskoristiti prostor. Ako imate kućnog ljubimca i tražite mu miran kutak, evo ideje. Sav prostor ispod stepenica pretvorite u carstvo svoje životinjice.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije