DOMAĆI DIZAJN

Jelly: nova formula udobnosti i 100% hrvatski proizvod

jelly stolac naslonjač
Foto: Promo
1/3
19.09.2016.
u 08:30

Udoban naslonjač atraktivnog ergonomskog oblika plod je suradnje mladog poduzetnika i studenta drvne tehnologije sa Šumarskog fakulteta

Kreativni, stvaralački impulsi i osjećaj za praktičnost i tržišnu prezentaciju dva su nerazdvojiva elementa u svakom procesu nastanka i plasiranja dobrog produkt dizajna. To potvrđuje i primjer naslonjača Jelly, novog hrvatskog proizvoda pred kojim je, vjerujemo, svijetla budućnost. I to upravo zbog oba spomenuta segmenta u prvoj rečenici.

Mladi poduzetnik Davor Kovačić bio je kreator i pokretač ideje razvoja Jellyja, koji je svoj konačan oblik dobio suradnjom s Dragom Jelonjićem, studentom drvne tehnologije na zagrebačkom Šumarskom fakultetu. Njih dvojica zajedno su projektirala Jelly dok nisu došla do željenog oblika i dimenzija.

Kasnije faze izrade usmjeravali su profesori istog fakulteta, na kojem je proizvod i atestiran. Konačan izgled dao je studio Matus Design presvlačeći Jelly ekokožom u nekoliko različitih nijans

Foto: Promo

Posebnost naslonjača je u njegovoj valovitoj formi i novoj dimenziji udobnosti koju nudi. Osim vizualne atraktivnosti, Jelly je i ergonomski oblikovan te antropometrijski prilagođen dimenzijama tijela. No, Jelly je tek početak...

– Želja nam je bila napraviti jedinstveni proizvod u Hrvatskoj te tako početi razvijati robnu marku namještaja koju ćemo plasirati na buduću online komercijalnu platformu – otkriva Kovačić kojem je za Hrvatskoj promo partner švedska tvrtka Lelo. Uskoro možemo očekivati novi atraktivni Jelly koji će imati otvor u zaglavlju i integrirano svjetlosno tijelo.

>>Idealna za male stanove: Hash polica koja mijenja svoj oblik

Ključne riječi

Komentara 1

HL
hlibit
14:11 19.09.2016.

...lepo al.nije nis novo...ovaj put prekopirano nazalost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije