Ured iz snova

Domaća senzacionalna suradnja: Brigada za Kofein

Jure Živković
17.11.2017.
u 07:12

Najveću površinu u cijelom open space dijelu zauzima radna zona. Njezinom pozicijom u prostoru i organizacijom radnih mjesta omogućeno je jednostavno širenje sukladno povećanju broja zaposlenika

Kad se spoje domaći kreativci, rezultat ne može biti nego  - fantastičan. Upravo takav spoj, onaj kreativnog studija Brigade i agencije Kofein, rezultirao je uredom u kojem bi svatko poželio raditi.

Foto: Jure Živković

Kofein uz primarnu funkciju ugodnog radnog prostora može biti galerija, kino, coffee shop te mjesto za zabavu i odmor, a to je prvenstveno postignuto promišljenom prostornom dispozicijom otvorenih i zatvorenih zona. Prostorna organizacija kreira fleksibilnu scenu za različite tipove aktivnosti i korištenja, dok kombinacije različitih materijala, boja i oblika potiču neočekivana taktilna i vizualna iskustva.

Foto: Jure Živković

U centralnom bloku izgrađenom od opeke sakriveni su sanitarni čvor i foto studio, a vanjski zidovi služe kao neutralna podloga za izlaganje slika i grafika. Bogata kolekcija djela hrvatske moderne umjetnosti dodatno je učinila ovaj prostor jedinstvenim, pružajući posjetiteljima i zaposlenicima osjećaj boravka u umjetničkoj galeriji.

Foto: Jure Živković

Dvorane za sastanke dizajnirane su kao koloritni akcenti u kojima su stolovi, zastori i trapezoidna limena obloga u istim tonovima dvije boje interpretirane kroz različite materijale i teksture. Veliki konferencijski stolovi unikatni su elementi izrađeni od tipskih metalnih profila i hpl ploča, a kroz dizajn su svedeni na reducirane forme, stavljajući glavni naglasak na boju i doživljaj prostora kao cjeline.

Najveću površinu u cijelom open space dijelu zauzima radna zona. Njezinom pozicijom u prostoru i organizacijom radnih mjesta omogućeno je jednostavno širenje sukladno povećanju broja zaposlenika bez da to utječe na kvalitetu rada i doživljaj prostora.

Konačan rezultat je eklektičan, kreativan i moderan prostor koji služi svojoj primarnoj funkciji uredskog prostora i potiče na rad, kreativnost i stvaranje kvalitetnih novih ideja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije