3. Tjedan dizajna Zagreb

Dođite na dizajnerski događaj godine i počastite se besplatnim primjerkom Livinga

lauba tjedan dizajna
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
03.05.2016.
u 08:30

Poznata manifestacija koja se svečano otvara večeras u centru Lauba u svom trećem izdanju ponudit će više nego ikad prije

Tjedan dizajna Zagreb u svom trećem izdanju, koje će se održati od 3. do 8. svibnja, pomiče vlastite granice. Organizatori su ovaj put naumili doći do svakog stanovnika Zagreba, slučajnog prolaznika ili turista, i to preko 30-ak partnerskih lokacija.

Naime, osim Laube i susjedne Haube kao “headquartersa” tog događanja, cijeli širi centar Zagreba bit će 6. svibnja u popodnevnim i večernjim satima, u sklopu prve Noći dizajna, obilježen dizajnom i popratnim sadržajima. Događaj je to po uzoru na već slavnu Noć muzeja, pa je namjera povezati sve ključne gradske lokacije koje na ovaj ili onaj način povezuje dobar dizajn.

Foto: Promo fotografija
Jedan od sadržaja koji će najviše privući pažnju svakako je kupola za 'glamping' izložena u Cesarčevoj ulici

– Cijeli je program osmišljen za promociju Zagreba kao živog središta kreativnih industrija. Mapiranjem grada identificirat će se sve lokacije povezane s dizajnom – institucije, tvrtke, trgovine... – i svi oni koji poslovanje temelje na kvalitetnom dizajnu – kažu organizatori.

Primjerice, poznati modni dvojac ELFS nudit će 30 posto popusta na svoju odjeću, ponajbolja kava u Zagrebu, Eli’s caffe iz istoimenoga caféa, bit će besplatna, u A&A interior trgovini u Oktogonu bit će promocija novih kolekcija Designers Guild i Christian Lacroix uz posebne cijene... To je samo djelić programa koji će sadržavati brojne popuste, koktel-zabave, predavanja i edukacije, besplatne zalogajčiće, izložbe...

Foto: Promo fotografija
U sklopu Tjedna dizajna održat će se u Haubi i izložba nordijskog dizajna s recentnim radovima

Sve partnerske lokacije dobiti će prigodne oznake Tjedna dizajna, a u Cesarčevoj ulici postavit će se informativna točka na kojoj će staklena kupola simulirati šator za glamurozno kampiranje, tzv. glamping, u kojemu će biti izloženi atraktivni i luksuzni predmeti domaćih autora koji se mogu koristiti za kampiranje takve vrste.

Inače, izložba dizajnerskih predmeta nordijskog dizajna u Haubi bit će atraktivna ne samo zbog eksponata nego i zbog posebno osmišljene Nordijske kuće koju potpisuju Brigadine Ana Herceg i Jelena Babić. Podsjećamo, uz njih će izlagati i 17 domaćih izlagača.

Valja napomenuti da će posjetitelji Laube moći na poklon dobiti luksuzni Večernjakov mjesečnik o interijerima, dizajnu i umijeću življenja – “Living”.

>>Sjajna vijest za domaće ljubitelje skandinavskog dizajna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije