Trend u domu

Dobru bazu lako je nadograditi trendi detaljima - evo koji su najpoželjniji ove godine u domu

Pogledajte šarmantan zagrebački dom s daškom Skandinavije
Goran Stanzl/PIXSELL
28.01.2021.
u 10:19

Iako se trendovi mijenjaju i razvijaju, to čine različitim tempom. Neki su popularni godinama, a ne samo sezonama. Uzmimo primjerice skandinavski stil koji je na vrhu najpopularnijih, a opet nastavlja iznenađivati i oduševljavati

Ako još niste krenuli s nadogradnjom doma i uklapanjem novih trendova koji će dominirati 2021, moramo priznati - bili ste mudri. Jer najavljeni trendovi upravo su doživjeli svojevrsnu nadogradnju. Jer i za dom vrijede pravila kao i modi, trendovi dolaze i prolaze, a dobra baza omogućuje sezonsku promjenu, u skaldu s trendovima, bez prevelikih ulaganja.

Foto: Lesnina

Ne iznenađuje što je cilj svih ovogodišnjih trendova samo jedan - stvaranje ugodnog doma u kojem se, ponajviše zbog pandemije, boravi jako puno. Dolazimo tako do popularnog  kombiniranja modernog s vintage komadima, slojevitih tekstura i maksimiziranja prirodnog svjetla.

Foto: Zara Home

Budući da se 2020. godina pokazala izazovnom, svi smo više vremena provodili kod kuće i stoga više ulagali u udobnost i luksuz nekretnina, osiguravajući mjesto na kojem se osjećamo opušteno i mirno.

Ako želite prigrliti neki od trendova koji će domovima dominirati u 2021. mi smo izabrali one koje je lako uklopiti u postojeće stanje.

Foto: H&M Home

Dašak nostalgije

Trend ‘grandmillennial’ je u porastu još od 2020. godine jer su ljudi žudili za osjećajem ugode i nostalgijom. Ključ ovog trenda je dodavanje slojeva kako bi se stvorio topao i ugodan prostor. Karakterističan je i zbog toga što kombinira vintage komade i moderan dizajn. Ako volite jednostavan stil, a svejedno želite dom koji djeluje opušteno i ugodno, a ne previše minimalistički ovaj je izbor odličan za vas. Vintage komade, posebno fotelje i komode udružite s modernim detaljima i dobit ćete odličan i vrlo trendi stilski miks.

Foto: Zara Home

Novi nivo skandi dizajna

Godinama na listi najpopularnijih, skandinavski dizajn također je evoluirao. Cilj ovog stila je od doma stvoriti pravo utočište. Kad govorimo o namještaju u središtu je, kod ovog stila, udoban kauč. Tu je i puno detalja od prirodnih materijala, a paleta boja vrti se oko neutralne s pokojim detaljem u vedroj žutoj boji. Bež boja vratila se u interijere kao odlična baza i sjajan je izbor upravo za ovaj stil - od zidova do komada namještaja.

Pogledajte šarmantan zagrebački dom s daškom Skandinavije
1/9

Udobnost kao imperativ

Kao nikada prije, u svom domu želimo stvoriti prostor koji nas štiti od vanjskog svijeta. Slojevi različitih tekstura jednostavan su i lagan trend koji se može ugraditi u dom. Dodajte različite vrste prirodnih tekstura i materijala u sličnim nijansama boja kako biste dodali osobnost i karakter sobi, bez preplavljenosti jarkim bojama. Teksture i taktilne osobine zamjenjuju hrabre boje. Uložite u ukrasne jastuke, navlake, pletenine i umjetno krzno kako bi prostor postao ugodan. Ovaj pristup uređenju odličan je za zimu, a još uvijek je dovoljno lagan za dočekati proljeće. Naglasak na prirodnim pigmentima baza je ovog trenda. Idite na kombinaciju hladnih plavih i sivih boja u kombinaciji s naglascima toplijih ružičastih i smeđih. Ovu organsku paletu boja mogu nadopuniti detalji u zlatnoj i zelenoj boji, koje je lako dodati neutralnoj shemi.

Foto: screenshot/facebook

Cvijeće je uvijek in

Jedan od najvećih trendova u 2021. godini je upotreba suhog cvijeća za ukrašavanje doma. Promjena od uobičajenih zelenih i živih sobnih biljaka, koje su i dalje moderne kao i uvijek, korištenje je suhog cvijeća traje dulje i ne zahtijeva održavanje. Dovoljno je spomenuti pampas travu koja je u prošloj godini postala prava zvijezda društvenih mreža.

Foto: arhiva

Prirodna svjetlost

Domovi ispunjeni prirodnim svjetlom uvijek su visoko na listi želja. Ovaj je trend savršen za svaku sobu. Kako provodimo više vremena u zatvorenom, a mnogi su se prebacili na posao od kuće, valja znati da će prozračan prostor povećati produktivnost.

Najpoželjniji trend sezone

Japandi je hibridni trend, o kojem smo već pisali i kojem predviđamo svijetlu budućnost. Riječ je o stilu uređenja koji okuplja najbolje od skandinavskog i japanskog stila uređenja interijera. Ovaj je trend za vas ako volite pristup manje je više s nenatrpanim prostorima, čistim linijama i mirnom, prigušenom paletom boja. Kombinirajući elemente pažljivosti skandinavskog hyggea i japanske teorije ‘wabi-sabi’, ovaj trend pronalazi ljepotu bez napora u jednostavnim stvarima.

Iako se trendovi mijenjaju i razvijaju, to čine različitim tempom. Neki su popularni godinama, a ne samo sezonama. Uzmimo primjerice skandinavski stil koji je na vrhu najpopularnijih, a opet nastavlja iznenađivati i oduševljavati. Stoga se vraćamo na početak, odnosno na dobru bazu koju je onda lako nadograđivati detaljima.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije