Kućni trikovi

Kako do sjaja: koncentrat rajčice za mesing, sol i limun za mramor

čišćenje
Foto: Thinkstock
1/4
03.02.2015.
u 13:00

Mesing i mramor hit su materijali koji se na velika vrata vraćaju u interijer. Znate li kako ih očistiti?

Predmeti od mesinga često potamne i dobiju patinu. Da bi im se vratio sjaj, evo malog trika – očistite ih koncentratom rajčice u tubi. Postupak je jednostavan – na suhu čistu krpu istisnite malo koncentrata i trljajte do željenog sjaja.

U nedostatku koncentrata može poslužiti i svježa rajčica.

Foto: pixabay

Predmeti od mramora i mramorni podovi najbolje je čistiti samo vlažnom krpom ili pak blagom otopinom deterdženta. Ne smiju se koristiti nikakva jaka sredstva, jer ih kiseline i masnoće oštećuju.

Foto: pixabay

Sjaj i svježi izgled mramora može se vratiti ako predmet ili pod istrljamo mješavinom sitne soli i limuna. Svijetli mramor može se istrljati i otopinom vode i jabučnog octa.

Foto: pixabay

>>S cimetom, lavandom ili sodom bikarbonom u borbu protiv nametnika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije