DVOETAŽNI STILSKI RAJ

Dizajnerski komadi i topli zemljani tonovi u pulskom predgrađu

jasmin viner stan pula
Foto: Arhidiz
1/16
27.11.2018.
u 09:03

Mladi par neiskorišteni je prostor ispod krovišta, a iznad svoga stana iskoristio za dodatni atraktivan prostor i u njemu napravio dnevnu zonu opremljenu prirodnim materijalima i nijansama

Zadnja etaža stambene zgrade u predgrađu Pule rezervirana je za stan mladog para i adaptacijom je prije useljenja vlasnika pretvorena u raskošan dvoetažni stan od čak 200 četvornih metara.

Činjenica da im se ne žuri useliti u novi dom, budući da žive u stanu koji zadovoljava sve njihove trenutačne potrebe, ostavila je dovoljno vremena za pomno planiranje i uređenje prostora, odabir materijala, komada i detalja koji će optimalno odgovarati interijeru, prilagođenom planiranom proširenju obitelji.

Foto: Arhidiz

Potkrovlje kao izazov

Da se zamisli vlasnika provedu u djelo pobrinula se dizajnerica Jasmin Viner i njezin studio Arhidiz. Uređenje interijera izazov je za svakog arhitekta i dizajnera, a naročito kada je riječ o potkrovlju.

Kosine, grede, dimnjaci i stupovi specifični za ovakve prostore traže dodatnu kreativnost i iznalaženje rješenja. Studio Arhidiz krenuo je od tlocrtne izmjene prostora jer je niskorišteni prostor ispod krova, a iznad stana vlasnika dalo mogućnost da se interijer proširi, tj. napravi na dvije razine – donja etaža sa standardnom visinom stropa namijenjena je spavaćoj zoni, a prostor pod krovištem dnevnoj zoni.

Kako je spavaća zona (roditeljska te dvije dječje sobe uz kupaonicu) u fazi dovršavanja, odučili smo prikazati dnevnu zonu. Ovako prekrasno uređena, vjerujemo da će socijalna zona biti pravi praznik za oči i dobra inspiracija ako razmišljate o uređenju svoga potkrovlja ili ga namjeravate kupiti.

Foto: Arhidiz

Poštovanje stare gradnje

– Kosine su bile prilično velike, tako da nije bilo jednostavno, ali trudili smo se iz postojećeg stanja izvući optimum. Tako smo na klizni ormar u boravku stavili maksimalnu visinu, a najniže smo dijelove iskoristili za ormare i police s knjigama – objašnjava Jasmin Viner dodajući kako je pri planiranju prostora, s obzirom na to da je zgrada starije gradnje, poštovan duh stare arhitekture. Njemu je, prema želji vlasnika, dodan dašak modernih linija i materijala te tople prirodne boje.

– Trudila sam se unutrašnjost povezati s prirodom pa je tako boravak kombinacija bijelo-zelenih tonova, dok je stubište oker boje, a spavaće sobe bit će u nježnim i transparentnim pastelnim nijansama – ističe dizajnerica.

Foto: Arhidiz

Kako se toplim smeđim nijansama ne bi previše zatamnio prostor dodana je bijela – u kuhinjskom namještaju, blagovaoničkim stolcima, niskoj polici i nekim detaljima. Budući da je bilo nemoguće u trgovinama naći odgovarajuću kuhinju kao ni police ili pak ormare, taj namještaj rađen je po mjeri.

Ostalo je pak opremljeno poznatim brendovima Artisanom i Artemidom, dio je iz trgovačkog lanca Harvey Norman, a neki komadi namještaja naručeni su iz Italije.

Foto: Arhidiz

>>Sjajan samački stan u skandi stilu ispunjen umjetninama

Komentara 1

LI
LisaElam
13:54 29.11.2018.

Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti-------->>>>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije