EKSCENTRIČNO

Dizajnerska podna rasvjeta nipošto nije dosadna! Upalite svog kostura

Zia Priven
22.07.2017.
u 08:00

Dizajnerski i vjenčani par Marcia Zia i Paul Priven imaju idealnu rasvjetu za sve one koji traže inovaciju (ili vole medicinu)

Podne lampe same po sebi predstavljaju bitan element uređenja interijera i mogu puno značiti za prostor u kojem se nalaze. Decentne i jedva primjetne ili inovativne, koje se ističu, pa čak i začuđuju – izbor je vlasnika doma. Dizajnerski i vjenčani par Marcia Zia i Paul Priven imaju pravi primjerak rasvjete za ovu drugu skupinu ljudi: podne svjetiljke čija je konstrukcija kostur!

U punoj veličini pravog ljudskog tijela, ovi kosturi prozvani su Philippe, a zanimljivo je što se njihovi položaju mogu mijenjati. Instalirani su na čelično postolje i zahvaljujući nizu vijaka i opruga možete ih postaviti u koju god pozu želite.

Foto: Zia Priven

Foto: Zia Priven

"Kosti“, tj. konstrukcija lampe dolazi u više boja i finiša: gola kost, 24-karatno zlato, polirani nikal, bronca, mat crna, brončana s uljnim premazom, polirani sloj nikla, mat bijela ili sloj zadimljene puderaste mjedi. Na izbor je ostavljeno bijelo ili crno sjenilo. Vjerujemo kako bi ova lampa bila idealan ukras ordinacije ortopeda, ali i svih zaljubljenika u medicinu.

Foto: Zia Priven


Marcia Zia i Paul Priven dizajniraju svjetiljke od 1999. godine, a njihova je zajednička ljubav prema vintage svjetiljkama i dramatičnom učinku rasvjete urodila nagrađivanim dizajnom. Tvorci su ručno rađene linije Extraordinary Lighting koja je objavljena u preko 250 međunarodnih publikacija, a za njihovim svjetiljkama su poludjeli glavni dizajneri industrije, kao što su Jamie Drake, Lauren Rottet, Geoffrey Bradfield, Mark Zeff i Oscar de la Renta.

Foto: Zia Priven

Foto: Zia Priven

Ako su vam ove svjetiljke preekscentrične, pronađite nešto za sebe u našem članku 7 podnih svjetiljki koje osvajaju dizajnom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije