domaći dizajn

Dizajnerica Martina Banožić radi genijalne personalizirane tapete

11.11.2021.
u 13:12

Dizajnerica koja je ljubav prema tekstilu odlučila pretočiti u genijalne tapete koje garantiraju posebnost prostora u kojem se nalaze

Posljednjih godina tapete su postale obvezni detalj u interijeru jer omogućuju brzu promjenu. Ako ste od onih koji vole posebne tapete kakve nema nitko drugi, svakako morate znati za domaći brend Martina Banožić Textiles, koji osim tapeta u ponudi ima i brojne vrste kućnog tekstila.

:: Kad ste shvatili da se želite baviti tekstilom te odakle interes za uređenje interijera?

Kako sam završila TTF, smjer dizajn tekstila, to se činilo kao logičan put. Nakon studija radila sam godinu dana kao dizajner tekstila u Croati, a zatim u Galileu. Nakon toga sam početkom 2019. počela samostalno raditi za jednu francusku tvrtku koja se bavi dizajnom i proizvodnjom tekstila. Rade za brendove Inditex, Reserved i ostalo sjevernoeuropsko tržište. Spontano je sve to vodilo prema otvaranju obrta... Plan da se usmjerim na dizajn koji se koristi u interijerima, poput tapeta i tekstila, bio mi je želja jako dugo. Smatram da moj stil i sklonost dizajnu bolje pristaju na tapetama i tkaninama nego na odjeći. Može se više eksperimentirati i igrati tehnikama i stilovima, samo nebo je granica.

:: Gdje pronalazite inspiraciju, što vas nadahnjuje?

Govorimo li o tapetama, svaki je zid jedno golemo platno. I vidjeti svoj rad kako upotpunjuje nečiji dom predivan je osjećaj. Tapete koje odnedavno imam u ponudi prvenstveno se razlikuju po stilu od ostalih na tržištu. Radi se o motivima koju su nastali ručno, od raznih tehnika, akvarel, tuš, markeri... Prevladava grafički jednostavan stil, a naglasak je na teksturi. Motivi se ponavljaju, tako da se tapete mogu postaviti na sva četiri zida bez prekida u prostoriji ako je to potrebno. Dok se murali koriste za naglašavanje jednog zida. Teksture i boje se lako stapaju s ostalim prostorom, decentnije su od murala i neće vam za godinu ili dvije dosaditi.

:: Osim fantastičnih tapeta, što još nudite?

Zasad u ponudi imamo tkanine od prirodnih materijala, od lana i pamuka koji se mogu koristiti za uređenje interijera. Za izradu zavjesa, ukrasnih jastučnica i za presvlačenje namještaja. Imamo i kolekciju tapeta koja se razlikuje po dezenima od kolekcije tekstila. Sastoji se od 10 uzoraka koji se ponavljaju, većina je u dvije kolorne varijante, ali kupci mogu zatražiti promjenu boja i veličine motiva.

Materijal koji koristimo je čvrsta PVC tapeta s teksturom lana. Iznimno je otporna na udarce i grebanje te laka za održavanje. Može se oprati mokrom krpom. Ima certifikate o negorivosti i može se koristiti za oblaganje zidova u privatnim i komercijalnim prostorima koji zahtijevaju veće tehničke uvjete.

:: Spomenuli ste mogućnost prilagodbe boja i dimenzija, što to konkretno znači?

Dimenzije ovise o željama klijenta. Tapete prilagodimo veličini zida na koji se postavljaju. Tkanine se također mogu naručiti po metru, a najmanja je količina dužni metar. A širina varira od 1,48 do 1,55 metara, ovisi o vrti materijala.

:: Sve to zvuči sjajno, ali mnogima je, nažalost, novac kamen oko vrata. Kakve su cijene takvih tapeta?

Cijena tapeta je 600 kn po četvornom metru. Što se tekstila tiče, trenutačno smo u malim promjenama zbog dobavljača i trenutačno možemo ponuditi 100% pamuk, 350 g/m² canvas po cijeni od 300 kuna po dužnom metru. Cijela kolekcija se može vidjeti na web stranici /martinabanozic.com gdje se mogu naručiti proizvodi. Vrijeme isporuke je od pet do 10 radnih dana za RH, a poštarina je besplatna za iznose veće od 350 kuna. Osim na web stranici, kolekcija se može razgledati za one koju su u Splitu i okolici u trgovini Textor, a za područje Zagreba uzorci tapeta se mogu pogledati i nabaviti u trgovini Kupaona.hr, Maksimirska 34 gdje uskoro stižu i tapete u vodootpornoj varijanti.

Komentara 1

PL
Pleše
22:03 14.11.2021.

Izvrsne tapete, hvala Martina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije