vrijedi probati

Dizajnerica interijera otkrila besplatan trik uz koji će vam dom zasjati punim sjajem!

loft uređenje ankica
Promo fotografija
21.01.2023.
u 07:00

Sobne biljke djeluju opuštajuće i unose živost i radost u dom. Stoga, manje biljke koje već imate grupirajte na nekom vidljivom mjestu u prostoru i potrudite se da sve budu u jednakim posudama

Postala vam je dosadna uvijek ista atmosfera u domu već nekoliko godina? Možda biste željeli promijeniti nešto i stvoriti bolji vizualni dojam i opuštajući ugođaj u interijeru, a ne znate kako? Ako je tako, pomoći će vam nekoliko savjeta koje s vama želim podijeliti.

Foto: pixabay

Trebate znati da kupnja novog komada namještaja neće automatski promijeniti ugođaj u vašem domu. Mogli biste potrošiti puno novca, ali nećete ostvariti željeni rezultat. Za bolju atmosferu u domu, prije svega, potrebno je napraviti detaljno čišćenje cijelog prostora. To je najbolji način da poboljšate ugođaj u domu, a neće vas gotovo ništa koštati. 

Foto: pixabay

Čak ni najskuplji kauč neće unijeti bitne promjene u neuredan dom. Veliko pospremanje ujedno podrazumijeva i odbacivanje svih nepotrebnih stvari. Nakon što se oslobodite nepotrebnih stvari koje zagušuju vaš životni prostor, na neki način doživjet ćete i emocionalno rasterećenje.

Lesnina Dieter Knoll kuhinja
Foto: Lesnina

Sličan efekt postići ćete i ako se malo potrudite oko sitnica u stanu koje treba popraviti, a do sada niste našli vremena za to. To može biti primjerice promjena starih rasklimanih ručki na kuhinjskim elementima ili pak čišćenje odvoda koji jedva propušta. Nakon što ste se riješili svih nepotrebnih stvari, počnite s razmještajem postojećih elemenata u domu. Ako to prostor dopušta, u dnevnom boravku zarotirajte zonu za odmor uz drugi zid koji ćete osvježiti novom bojom.

Foto: screenshot/facebook

S obzirom na to da su tamniji tonovi u trendu, neka to bude primjerice tamnoplava boja ili opuštajuća tamnosiva. Možda volite toplije boje pa bi onda idealan izbor bile tamnosmeđa, bordo crvena ili oker žuta. Nakon toga poigrajte se s razmještajem slika na zidu. Napravite minigaleriju tako da umjesto klasičnog slaganja duž jedne linije grupirate slike u više redova.

Foto: Arket Home

Prelistajte časopise o uređenju interijera i kopirajte ideje koje vam odgovaraju. Neka vam časopisi posluže kao korisna inspiracija. Sobne biljke djeluju opuštajuće i unose živost i radost u dom. Stoga, manje biljke koje već imate grupirajte na nekom vidljivom mjestu u prostoru i potrudite se da sve budu u jednakim posudama. To će doprinijeti skladu i opuštajućoj atmosferi. Ako možete, kupite jednu veću biljku koju ćete staviti u prazni kut prostorije.

loft uređenje ankica
1/15

Biljke odaberite prema dostupnoj količini svjetla u domu. Opuštajućoj atmosferi u interijeru u velikoj mjeri doprinijet ćete promijenite li presvlake na dekorativnim jastucima. Odaberite one koji će se uklopiti uz novu boju zida i neka budu od mekanog materijala poput pliša, umjetnog krzna ili pletiva. Bilo bi dobro promijeniti i zavjese (ako možete) ili možete samo dodati nove dekore koje ćete uskladiti s jastučićima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije