Hit mjesto

Dizajn u službi pripreme i uživanja u jelu

cantina
Marko Prpic
01.01.2017.
u 08:45

Za interijer je zaslužan arhitektonski biro 2A, a cilj je da interijer ponudi estetsku i funkcionalnu komponentu

Restoran Cantina Cucina Fina, osim odličnom, po “domaći” spravljenom tjesteninom, osvaja i svojim jednostavnim, ali vrlo zanimljivim interijerom. U resto ranu su iznimno ponosni na svoj koncept koji predstavlja nešto sasvim novo u Hrvatskoj, Naime, riječ je o prvoj zagrebačkoj urbanoj “trattoriji” i novijem tipu “fast casual” restorana, a cjelokupan koncept oplemenjen je i “show cookingom“.

Foto: Marko Prpic

Gosti vide pripremu hrane

Riječ je o otvorenoj kuhinji u kojoj gosti mogu vidjeti pripremu i obradu jela, uporabu namirnica, a sve u interesu tranparentnosti ponude i posebnog doživljaja objedovanja. Osim pripreme jela, u stvaranju potpunog gastronomskog užitka u iznimno je važan upravo - interijer. Uz restoran na drugom katu Avenue Mall-a, koji se razlikuje po svojoj “otvorenosti“ i manjku intimmnosti, prvi restoran na Iblerovom trgu osmišljen je u suradnji s arhitektonskim biroom 2A, a zajednički cilj bio je projektirati moderan interijer u kojem će se gosti osjećati ugodno, a koji će dizajnom podržati “fast casual” koncept.

Foto: Marko Prpic

Stoga, u interijeru je korišteno nekoliko “dominantnih“ elemenata pa je kombinacijama “sirovog” betona, drvenog šanka koji dominira prostorom, stakla, ra znobojnih stolaca i industrijske rasvjete stvorena atmosfera koja je pogodna za svaki obrok, bilo da je riječ o doručku i prvoj jutarnjoj kavi kada je svakome potreban mir, opuštenom ručku u društvu prijatelja u sredini radnog dana ili intimnijoj večeri.

Foto: Marko Prpic

Frekventnost lokacije

Budući da je riječ o lokalu na iznimno frekventnoj lokaciji, konkretnije na križanju Smičiklasove ulice i Iblerova trga, pomno isplaniranim uređenjem željeli su upravo položaj restorana pretvoriti u njegovu posebnost. Velikim staklenim stijenama omogućeno je otvaranje prostora i orijentiranje interijera prema ulici. Time je prostor postao još atraktivniji i urbaniji. Vlasnici kažu kako je uređenje prostora vrlo važno i promišljeno ulaganje jer, ukoliko je kreiran na ispravan način, utoliko jamči da će se gost osjećati ugodno i udobno te da mu interijer neće narušiti gastro doživljaj, što je i gostu i vlasnicima najvažnije. Istovremeno, željelisu da interijer ponudi i estetsku i funkcionalnu komponentu mjesta za druženje i opuštanje.

Foto: Marko Prpic

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije