najljepše doba

Devet trendova koji će biti hit u domu ovog Božića, jedan bolji od drugog!

Zara Home
09.11.2020.
u 10:24

Pandemija korona virusa odrazila se i na ukrašavanje doma, sve je smirenije, manje galmurozno i nema potenciranja, inače za to doba godina tipičnih, zabava i druženja, već je naglasak na intimnijim okupljanjima, u pravilu u užem krugu obitelji

Inače, u vremenu prije epidemije korona virusa, praksa je bila da vodeći svjetski brendovi, kada je o uređenju doma riječ, već početkom listopada predstave svoje božićne kolekcije. Ove godine na tržište su ih pustili pomalo stidljivo, bez velike pompe, u drugoj polovici listopada, i očekivano su, skromnije od svih svojih predhodnica. IKEA je probila led i prva u prodaju, kako u robnim kućama tako i na web shopu, pustila blagdansku kolekciju.

Foto: Zara Home

Nismo dugo čekali da i drugi brendovi pokažu što su pripremili za Božić 2020. Poznati high street brend H&M u svojoj Home kolekciji ovih blagdana, za razliku od predhodnih sezona, ne potencira glamur i blještavilo već predlaže skormniji Božić, u tradicionalnim bojama, s reinterpretacijom klasičnih ukrasa, s naglaskom na rasvjetu i pokoji hrabriji detalj, u krugu obitelji. Pandemija korona virusa odrazila se i na ukrašavanje doma, sve je smirenije, manje galmurozno i nema potenciranja, inače za to doba godina tipičnih, zabava i druženja, već je naglasak na intimnijim okupljanjima, u pravilu u užem krugu obitelji.

Foto: Zara Home

Puno je pažnje posvećeno odabiru rasvjete koja je zagasitija, s ciljem stvaranja tople atmosfere. Naglasak je na prirodnim materijalima i dekoracijama, a neizostavan dio blagdanske kolekcije su svijeće, koje, predlažu dizajneri iz H&M Home-a, valja raporediti na nekoliko mjesta kako bi se postigao željeni efekt. I Zara Home u svojoj viziji blagdana sugerira mirnija, obiteljska druženja. Naglasak je na zajedničkim aktivnostima roditelja i djece i sve je smirenije. Njima je, očekivano, u fokusu blagdanski stol, točnije blagdanski ručak. Kolekciju su tako obogatili kalupima za kolače, dekoracijama za stol, raskošnim posuđem... Sve jedno bolje od drugog... Posebno su se posvetili uređenju dječjih soba za koje su, kažu, prirodni materijali, imperativ!

Foto: Zara Home

MINIMALIZAM I PROFINJENOST

Iako zvuči nevjerojatno za blagadansko doba godine, ove sezone, 2020. minimalizam se ušuljao i u blagdanske kolekcije. Božić bez raskošnih ukrasa u domu, s decentnim prirodnim dekoracijama i tek pokojim naglaskom u jarkoj boji ono je što je in! Naravno, odlična stvar kod ovakve postave je ta što većinu dekoracija možete napraviti sami - treba vam samo malo strpljenja - za inspiraciju smo se pobrinuli mi! Iskorsitite plodove prirode i stvorite u svom domu mirisnu čaroliju zbog koje ćete po lijepom, unatoč svim nedaćama, pamtiti ove blagdane!

Foto: Zara Home

ZLATNI DETALJI

Najglamuroznija boja svakako je zlatna, a u vrijeme blagdana dobrodošlo je, i očekivano je, pretjerivanje, pa zašto ne biste pretjerali upravo sa zlatnom? Od posuđa, čaša, preko pribora za jelo i svijećnjaka, zlatnim sjajem posuti su i tekstili - stolnjaci, ubrusi, čak i kuhinjske krpe. Ako zaizirete od previše zlatne u domu, nabavite barem blagadansku rasvjetu zlatnog odsjaja!

Foto: Zara Home

STOL JE GLAVNA ZVIJEZDA

Stol je ove godine apsolutna zvijezda božićnih kolekcija, uspio je u nemoogućem - zasjenio je čak i božićno drvce. Zlatni detalji, glamuroznost i svečanost odišu u svim kolekcijama, a i ovdje prednost imaju prirodni materijali...

Foto: Zara Home

SLAGANJE SLOJEVA

Kako je cilj svim spomenutim kolekcijama stvoriti udobnu atmosferu u domu, logično je da predlažu različite teksture i više slojeva sa samo jednim ciljem - postizanjem tople atmosfere u domu. Dekice od mekog pletiva u neutralnim nijansama kombinirajte s baršunastim ukrasnim jastučićima, zavjese neka budu svečanije, dekori mogu biti i u boji tamnog zlata - spojite naoko nespojivo i dobit ćete ključnu stvar - atmosferu!

Foto: Zara Home

TRI DOBRE BOJE

Teško se uopće sjetiti boje s kojom siva ne čini dobru kombinaciju. Ako želite ostati u neutralnom spektru, onda posegnite za bijelom, svijetlobež ili crnom. Zadržat ćete željenu suzdržanost, a boravak neće izgledati uniformirano. A u vrijeme blagdana, najlakše je svečani ton ubijeti upravo u prostore kojima je baza siva jer ona jednostavno obožava sjaj koji ide ruku pod ruku s blagdanima.

Foto: Zara Home

DETALJI U FOKUSU

Nikad u fokusu u ovolikoj mjeri nisu bile sitne dekoracije, koje ove sezone nose stilsku priču. Svijećnjaci, mirisne svijeće, lampice, ali ne samo za bor, već i za stol očekuju se ovih blagdana u što većem broju. Za ljubitelje gomilanja sitnica ovogodišnji blagadnski trend je - dušu dao!

Foto: Zara Home

ISKORISTITE NEOČEKIVANO

Kako ćete ove godine imati više vremena za ukrašavanje doma, iznenadite neočekivanim - iskoristite prozore i vrata, ogradu stubišta i dakako stol. I nemojte čekati da sezona ukrašavanja službeno počne - krenite čim prije s ukrašavanjem svog doma!

Foto: Zara Home

NEKA BLJEŠTI

I naravno, kakvi bi to bili blagdani bez blještavila! Lampice svih dimenzija i boja, dolaze ove sezone, ne samo za bor, već i za sve prostorije u domu.Dizajneri predlažu i ravjetna ukrasna tijela koja glume lustere, detalje za prozore, čak su osmilili i noćna svjetla za najmlađe u obliku božićnih motiva. Jedina deviza u koju se ove sezone isplati kladiti je - blještaviilo i zato - neka blješti!

Foto: Zara Home

DRVCE KAO SLIKARSKO PLATNO

Kao što smo već rekli, ove godine dizajneri su puno pažnje posvetili kuglicama za bor. Boja koja dominira svakako je zlatna, a ono što ove kuglice čini drukčijima dodatak je rasvjete - naime, kuglice su oplemenjene žaruljicama pa izgledaju izuzetno efektno u prostoru...

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije