sjajne ideje

Deset sjajnih ideja za brzi makeover doma: Od dnevnog boravka do kupaonice

Foto: H&M Home
1/11
30.12.2020.
u 13:17

Pobrojali smo deset efektnih zahvata, od kojih većinu možete odraditi sami, koji su u skladu s trendovima, a koji će vaš dom učiniti ljepšim, sa sjajnom, ugodnom i toplom atmosferom

Početak nove kalendarske godine mnogima je zaista i nov početak. A s obzirom da smo posljednjih mjeseci u domovima više nego ikad, zašto jedna od novogodišnjih odluka ne bi bila vezana uz promjene nabolje u domu? Pobrojali smo deset efektnih zahvata, od kojih većinu možete odraditi sami, koji su u skladu s trendovima, a koji će vaš dom učiniti ljepšim, sa sjajnom, ugodnom i toplom atmosferom.

Foto: H&M Home

1. U dnevnom boravku dodajte teksture

Prostorija u kojoj provodimo najviše vremena zaslužuje makar mali "face lift". Najbrži, najlakši i najpovoljni način za to je dodavanje tekstura kombiniranjem različitih materijala. Pisali smo već da će u 2021. u dnevnim boravcima ultimativni hit biti neutralne nijanse. Ne znači to da morate kompletno mijenjati namještaj. Dodajte bež pletivo, neutralne ukrasne jastučiće, na snićenju uhvatite tepih i vaš će boravak u samo jedno popodne dobiti posve nov izgled.

Foto: H&M Home

2. Pametna kupnja

Manji stolići u tamnijim nijansama odlična su protuteža svijetlim prostorima. Za postizanje slojevitosti i dinamike u prostoru kombinirajte dva ili tri različitih dimenzija. Možete ih, ako imate prostora, držati jedan do drugoga ili ih pak strateški rasporediti na nekoliko punktova.

Foto: H&M Home

3. Kvalitetna posteljina

U spavaćoj sobi posao makeovera moguće je odraditi u jednom potezu - dodavanjem atraktivne i kvalitetne posteljine. Izbor je zaista velik, a u tijeku su sezonska sniženja pa je moguće uhvatiti kvalitetnu posteljinu od pirirdnih materijala po povoljnijoj cijeni. Naša je preporuka posteljina zanimljiva uzorka, s nekom neutralnom bojom kao bazom. S takvim odabirom možete biti sigurni da pristaje u svaki prostor.

Foto: H&M Home

4. Novo lice kupaonice

Imate li dodtrajalu kupaonicu, a kompletna adaptacija ne dolazi u obzir evo malog trika koji će joj osvježiti izgled. Ako vam je kupaonica od poda do stropa "obučena" u pločice, pokušajte skinuti nekoliko gornjih redova i zamijenite ih nekom atraktivnom bojom. Drugi pak trik koji će kupaonicu učiniti modernijom dodavanje je dekorativnih ljestava koje, osim što igraju estetku ulogu, imaju i onu funkcionalnu - kao odlagalište ručnika.

Foto: H&M Home

5. Dodavanje uzoraka

Pomalo aptraktni uzorci u kontrastnim bojama jedan su od trendova za 2021. Ako niste od onih koji će zalijepiti floralnu tapetu preko cijelog zida, odličan način da osvježite dom dodavanje je takvih uzoraka kroz detalje, od ukrasnih jastučića preko toplih deka sve do slika na zidu.

Foto: H&M Home

6. Grupiranje detalja

Dizajneri interijera pri uređenju prostora koriste se ovim trikom - grupiraju detalje stvarajući na taj način vizualno središte, ili središta u domu kojima se stvara želejni dojam. Iskoristite stolić u dnevnom boravku, komodu, policu za knjige, pomoćni ormarić, kluočicu od prozora...Vodite računa samo da su detalji različitih visina, boja i oblika te da čine smislenu cjelinu.

Foto: H&M Home

7. Detalji s porukom

Najbolja stvar koju možete imati u domu su detalji koji su ujedno i funkcionalni. Posebno su korisni u manjim prostorima. Tabure koji je ujedno i spremište primjer je jednog takvog komada, a dolazi li u nekoj atraktivnoj boji, recimo žutoj, odmah će se pobrinuti i za stvaranje veselije atmosfere.

Foto: H&M Home

8. Dječja soba

Za ovu prostoriju vrijedi pravilo da nema pravila, a soba treba rasti s djetetom. Promjena zavjesa ili boje na jednom zidu stvorit će željenu dinamiku u prostoru. Ovaj makeover zaokružite promjenom posteljine. Imate li tinejdžera izbacite posteljinu i tekstile dječjih motiva i zamijenite ih onim ozbiljnijima.

Foto: H&M Home

9. Higijena je i dalje u fokusu

S godinom na izmaku naučili smo davati još više pažnje higijeni, a kako bi kupaonica izgledala moderno i profinjeno, a ne poput apoteke, dodajte zanimljive bočice za čuvanje higijenskih sredstava. Dajte šansu klasičnom sapunu - izgleda zanimljivo, super čisti, fino miriše i ne košta puno, a stvara retro vibru u kupaonici!

Foto: H&M Home

10. Kombiniranje (ne)boja

Sve nijanse iz nude palete u godini pred nama bit će hit. No, da ne bi prostor izgledao sterilno razbudite ih pokojim kontrastnim detaljem. Crna je odličan izbor, posebice ako je podebljana nekim zlatnim detaljem.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije