Dekorirajte

Deset odličnih ideja za blagdansko uređenje hodnika

Shutterstock
03.12.2019.
u 06:00

Girlanda je definitivni pobjednik u dekoriranju pa s njom dekorirajte i hodnik, no poboljšati je moćete odabirom sušenog lišća, ali i kreiranjem one od eukaliptusa koja će opijati dom nevjerojatnim mirisima

Božićno dekoriranje ne bi bilo potpuno bez uređenja hodnika, a on sam može poslužiti kao kratki uvod u svu čaroliju koja vas čeka u ostalim prostorijama. No, kako ga najbolje dekorirati, navodi idealhome.co.uk.

Živa ograda od suhog lišća

Ograda stepenica odlična je podloga za božićne dekoracije, ali i izvrstan način kako svoj dom urediti živim biljkama. Uobičajenu zelenu girlandu možete zamijeniti onom o eukaliptusa, a dodatno je možete ukrasiti suhim lišćem u zlatnim nijansama. 

Kineski tradicionalni lantern

Običnu zelenu girlandu podignite izradom velikim papirnatih lanterna kineskog tradicionalnog izgleda. Pri izradi odaberite neku od klasičnih božićnih boja kakva je crvena te zlatna. 

Ukrasite klupu

Jednostavan način kako dekorirati dom upotreba je klupe iz hodnika. Naijme, sa samo nekoliko jednostavnih dekoracija izloženih na njoj, kreirat ćete prostor koji odiše dobrodošlicom.

Pritom možete koristiti nekoliko grančica koje ćete umetnuti u vazu, a na klupu dodajte svijeće te dekoracije u obliku zvijezda ili sobova.

Foto: Shutterstock

Dovratak ukrasite lampicama

Osim što ćete ga ogrnuti girlandom, dovratak ukrasite i lampicama, a isto možete učiniti i s ulaznim vratima, ali i sa onima koje vode u druge prostorije. 

Svijeće

Svijeće umetnute u staklenke položite na svaku drugu stepenicu, no za manje opasnu verziju odaberite led svjetiljke. Pritom pak ogradu ukrasite girlandom na koju ćete objesiti svjetlucave kuglice i lampice. 

Uredite jedan kutak

Jedan kut hodnika odaberite kako bi duž njega izložili omiljene božićne dekoracije, a jednaki učinak imat ćete ukoliko iskoristite teksturalne predmete koji će istaknuti blagdansku ugodu

Zlatni detalji

Od nježnih, žućkastih nijansi zlatne pa sve do zagasitih, skoro brončanih nijansi, zlato svakom prostoru dodaje notu elegancije i topline. Osim toga, zlato nije predviđeno samo za božićno razdoblje jer njime se može dekorirati tijekom cijele godine. 

Dekorirajte vijencima

Osim što će krasiti vaš stol, ali i ulazna vrata, vijenac možete izložiti na skoro sve zidove doma, pa zašto bi hodnik bio iznimka. Pogriješiti nećete bez obzira dabrali onaj obični zeleni ili se poigrali s onim od božikovine. 

Foto: Shutterstock

Zimska paleta boja

Hladna bijela koja asocira na led, šumska zelena i zemljana smeđa zimske su boje kojima ćete u trenutku svom domu dati nordijski šarm.

Toj kombinaciji boja dodajte lampice u žutoj nijansi koje će kao protuteža, domu pružiti toplinu, a isto ćete postići dodavanjem girlande. 

Mirisna girlanda

Za girlandu koja će svojim mirisom prožimati prostor, odaberite onu od eukaliptusa, a ako ste pak odabrali onu običnu, uvijek je možete dekorirati biljem koje je prepoznato po svom mirisu, a sve začinite lampicama. 


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije