Majstorska izrada

Čudesni detalji na drvenom namještaju dobiveni pljeskarenjem

drvo
Foto: Promo fotografije
1/7
20.04.2014.
u 14:47

Delikatni uzorci na ovom namještaju napravljeni su pljeskarenjem samo jednog drveta smreke.

Nizozemski dizajner Lex Pott i brend New Window surađivali su na izradi drvene kolekcije imena Diptych.

Foto: Promo fotografije

Kako bi izradio uzorke na svakom komadu, tim je maknuto svjetlije, mekše krugove koji nastaju rastom drveta tijekom ljeta pljeskarenjem te je ostavio tanke crte u tim prostorima.

Foto: Promo fotografije

"Projekt zapravo predstavlja DNK stabla. Možete odrediti u kojoj je klimi raslo - ako je prorez veliki, bilo je dugo ljeto jer je stablo jako naraslo. Ako je malo, bila je teška zima jer je drvetu trebala sva energija da preživi", objasnio je osnivač New Windowa, Woes Van Haaften portalu Dezeen.

Kolekcija uključuje paravan i totem koji imaju vertikalne proreze, kao i komode, ali i manje proizvode poput češljeva i šibica.

Foto: Promo fotografije

Kako bi naglasili majstorsku izradu, komadi su premazani kombinacijom ulja i voska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije