Mala škola uređenja

Čudesne police – pregrađuju sobe, a nalazimo ih i na modernim sofama

27.04.2021.
u 13:19

Ne pretjerujte s otvorenim policama i izbjegnite nered

Gotovo da ne možemo zamisliti moderno uređen dom bez polica. Svejedno je radi li se o samostojećim, zidnim ili onim integriranim u namještaj, police svaki prostor čine vizualno dinamičnijim. Osim što doprinose vizualnom ugođaju u prostoru, one su i te kako koristan i funkcionalan element u interijeru.

Dobra strana polica je ta što ih možete naći u raznim veličinama, bojama i izrađene od raznih materijala te ih kao takve lako prilagođavati svim stilovima uređenja interijera. Nerijetko ćete ih naći u izvedbi od stakla, pleksiglasa, metala i u kombinaciji različitih materijala. Najčešći materijal od kojih se izrađuju je drvo, iveral i medijapan, a ako su u boji drveta, vizualno će doprinijeti toplini u domu.

Foto: Thinkstock

Police su izrađene kao poseban, neovisan element koji lako možete postavljati na zid horizontalno i vertikalno, u grupi ili pojedinačno. Nisu skupe pa su stoga dostupne svima, a ne samo onima “dubljeg džepa”. Ako ste ljubitelj polica, na tržištu možete naći čak i moderne sofe koje na svojim bočnim ili stražnjim stranama imaju već ugrađene police za knjige i sitne predmete. Samo trebate znati da ovakvi komadi namještaja zahtijevaju prostorije većih dimenzija kako bi ste se mogli nesmetano kretati oko njih.

Foto: Thinkstock

 

Police možete smjestiti u bilo koju prostoriju doma. Moderne kuhinje sve više preferiraju otvorene police kako bi rad u kuhinji bio lakši i jednostavniji. U kupaonici će vam sigurno dobro doći barem jedna polica iznad umivaonika na kojoj možete držati najnužnije stvari za higijenu.

Foto: Thinkstock

Također (ako to prostor dopušta), zanimljivo rješenje za odlaganje ručnika mogla bi biti samostojeća polica u kutu kupaonice. Police u spavaćoj sobi mogle bi vam riješiti problem nedostatka prostora za smještaj noćnih ormarića. Ako postavite policu iznad uzglavlja kreveta, poslužit će vam za odlaganje knjiga i drugih osobnih predmeta. Dječja soba gotovo da je nezamisliva bez polica. Maštovito izrađene u raznim bojama služe za odlaganje igračaka i čuvanje reda u sobi za djecu manjeg uzrasta.

Školarcima će pak primarna funkcija polica biti držanje knjiga. Police ne moraju biti namijenjene samo za odlaganje sitnica, knjiga i dekoracija nego mogu biti idealno rješenje i kada su u pitanju pregrade u prostoru. Njima možete na kreativan način odvojiti kuhinju i blagovaonicu od dnevnog boravka. Efektno, korisno i zanimljivo rješenje mogu biti i u prilici kada trebate (u malom prostoru) odvojiti zonu za spavanje od dnevnog boravka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije