KREATIVNA PLATFORMA

Croatian Design Superstore: novo mjesto za ljubitelje dizajna

croatian desig superstore
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
13.03.2015.
u 16:45

U Zagrebu je danas svoja vrata otvorio multifunkcionalni dizajnerski centar posvećen promociji i afirmaciji hrvatskog dizajna

Zagreb je od danas bogatiji za još jedno mjesto koje će obogatiti kulturno-turističku ponudu grada, Croatian Design Superstore. Osobitost ovog dizajnerskog centra jest da je u potpunosti posvećen hrvatskom dizajnu.

Na 300 četvornih metara centar će imati stalnu prezentaciju i ponudu najboljeg hrvatskog dizajna, prateće edukativne, kreativne i promotivne aktivnosti te jedinstvenu ugostiteljsku ponudu.

Foto: Promo fotografije
Inside Out kolekcija kutija Svjetlane Despot

Croatian Design Superstore koncipiran je kao kulturno.ekonomska platforma za zagovaranje i tržišno osnaživanje hrvatskog dizajna. Okosnicu platforme, reprezentativnu prodaju izložbu hrvatskog dizajna, čini selekcija najboljih primjeraka proizvoda s visokom dodanom vrijednošću, dizajniranih u Hrvatskoj.

Odabir je sastavljen prema kriterijima izvrsnosti u dizajnu, a uzima u obzir kvalitetu proizvoda u cjelini.

Foto: Promo fotografije
QQQQ krevet i mjesto za igranje studija koFAKTOR

U trgovini je izloženo 130 proizvoda, među kojima su mnogi dobitnici nekih od uglednih svjetskih nagrada za dizajn. Iza ovoga projekta stoji dizajnerica Ira Payer, te Suzana Košćak, koja je ujedno i privatna investitorica projekta.

Foto: Promo fotografije
klub stolić Ruđera Novak-Mikulića i Marije Ružić

- Croatian Design Superstore namjerava utjecati ne samo na povećanje potražnje, a posljedično tome i veće proizvodnje domaćeg dizajna, već i na njegovo uključivanje u poslovne procese, afirmaciju u kontekstu razvoja proizvoda te dugoročno i na kulturu dizajna u Hrvatskoj. Uza ostalo, centar je atraktivan turistički sadržaj koji podiže razinu cjelokupne turističke ponude i kroz uvid u kreativnu klasu nudi kvalitetnu i prosperitetnu sliku Zagreba i Hrvatske - izjavila je Ira Payer, kreativna direktorica platforme Croatian Design Superstore.

>>Upoznajte novi hrvatski dizajn: stolić Strech.me i ležaljku Helia

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije