održivo

Čista priroda je in i kad su u pitanju blagdanske dekoracije

adventski vijenac
Tomislav Miletić/Pixsell
30.11.2021.
u 06:13

Darovi pakirani u reciklirane materijale također su izvrsni i za drage ljude i za prirodu

Živjeti održivo mnogima je postalo imperativa, a odražava se to i u trendovima za blagdansko uređenje doma. Materijali poput drva, pluta ili mahovine, kao i češeri i grane osiguravaju ekološki prihvatljiv božićni ugođaj. Darovi pakirani u reciklirane materijale također su izvrsni i za drage ljude i za prirodu.

Foto: Arket Home

Klasika božićnih ukrasa su, naravno, borove grane. No, u posljednje vrijeme dobivaju sve veću konkurenciju od eukaliptusa. Ove ukrasne grane također se dobro slažu s božićnim duhom, prije svega zahvaljujući mirisu. Ako volite minimalizam, zasigurno će vam se svidjeti ova ideja: jednostavno žicom zavežite nekoliko grančica eukaliptusa oko metalnog prstena! Dodajte lampice i efektna prirodna dekoracija je gotova!

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Zvjezdani pladanj izrađen od drveta nudi prirodne ukrase, poput borovih grana i češera.Oslikano staklo, ukrašeno plutom i drvenim privjescima sjajno se uklapa u romantične interijere.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Ovaj prirodni božićni ukras „uradi sam“ može se napraviti za kratko vrijeme. Privežite četiri borova češera oko svijeće na uskom postolju - jednostavan prirodni aranžman je spreman.

adventski vijenac
1/16

Prije nego što se bacite na kićenje velikog božićnog drvca ukrasite dom zanimljivim dekoracijama od mahovine. Može poslužiti i kao zamjena za pravo božićno drvce, ako imate prilično mali stan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije