Uradi sam

"Čipkasto ogledalo" - malo nostalgije i puno topline za svaki prostor

Čipkasto ogledalo
Foto: Chemaco
1/5
08.03.2019.
u 08:30

Zahvaljujući kreativnim idejama i vještim rukama, puno toga možemo napraviti sami. Kako, savjetuju kreativci iz Chemaco hobby art centra

Za ovo starinsko ogledalo, koje se odlično slaže i s modernim i jednostavnim linijama ili pak masivnim i stilskim namještajem, potrebno je nabaviti terakota ovalni okvir, Pluster ili 3D liner (boja koja se napuhne), Decor akril u boji marelice, uljnu patinu i Antik Metal premaz.

Foto: Chemaco

- Pluster pjenom izravno iz tubice nacrtajte čipkasti motiv pa ostavite neka se suši 6 sati. Nakon toga kratko stavite u pećnicu ili vrućim sušilom zagrijavajte. Boja će se napuhnuti. Proces je gotov kad iz sjajne prijeđe u mat - pojašnjava Višnja Skorin, autorica ovog ogledala.

Foto: Chemaco

Drugi korak je bojenje cijele površine akrilnom bojom. I nju treba dobro osušiti.

Foto: Chemaco

Kad se boja osuši, stavite uljni premaz koji će ogledalu dati smećkasti ton. Bočicu s patinom obavezno prije dobro promućkajte. Uljni pemaz nanosite pažljivo, laganim potezima jer se u terakotu vrlo brzo upija. Još bolji efekt dobit ćete ako na okvir mjestimično, po rubovima okvira i reljefa dodatno nanesete Metalik Antik pastu.

Foto: Chemaco

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije