super kombinacija

Četiri ključna poteza za unošenje neutralnih tonova u dom

Zara Home
15.01.2021.
u 07:00

Osim toga, upravo su neutralne nijanse jedan od glavnih trenodva ove godine, a evo kako ih pametno ukomponirati u svoj dom

Nikad ne podcjenjujte snagu neutralnih boja i elemanata u domu. Iako tamniji tonovi pronalaze svoje mjesto u domovima diljem svijeta, zapravo će namještaj i zidovi u neutralnim tonovima dramatično promijeniti atmosferu sobe. Osim toga, upravo su neutralne nijanse jedan od glavnih trenodva ove godine, a evo kako ih pametno ukomponirati u svoj dom:

Foto: Lesnina

1. Stvorite skladan kontrast

Zemljana paleta savršena je u kombinaciji s bogatim plavim bojama. Tonovi prirodnog drva dodatno će doći do izražaja u kombinaciji s prirodnim zelenilom i zanimljivim keramičkim detaljima.

2. Postignite svijetliju atmosferu

Upotrijebite paletu boja za poboljšanje svjetlosnih aspekata u bilo kojoj sobi, posebno onoj u kojoj provodite većinu vremena tijekom dana. Podtonovi nježnih neutralnih nijansi pomažu dodati toplinu. Korištenje neutralne baze, umjesto recimoblijedo sive, može poboljšati, na primjer, naizgled hladnu i mutnu prostoriju koja gleda na sjever.

Foto: Zara Home

3. Kombinacija za smirivanje

Boje gline, treseta, krede, ilovače odličan su izbor posebno ako u prostoru imate detalje u sivim i smeđim tonovima. Ove neutralne boje nijanse omekšat će prostor i dati mu toplinu. Ovako stvoren ontrast je manji od kontrasta tamnijih nijansi, pa stoga potiče povezanost, suradnju i osjećaj harmonije u domu. Idealno za stvaranje mirnog utočišta u spavaćoj sobi.

Foto: Zara Home

4. Besprijekorno miješajte

Za razliku od bijele ili sive, definiranija neutralna boja može ublažiti tvrde linije suvremenog prostora i donijeti osjećaj topline i intimnosti. Nježna nijansa dodaje toplinu bez osjećaja dominantne boje. Kada se koristi u kuhinji, srcu doma, zemljana neutralna nijansa pomaže bez napora povezati drvene teksture i površine.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas na Instagramu!

Komentara 1

VI
Vito
07:29 15.01.2021.

1. - vlasništvo prostora --- 2. - novčana podloga --- 3. - smisao za usklađivanje farbi --- 4. - spretne ruke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije