izbjegnite greške

4 savjeta kako dom učiniti i funkcionalnim i udobnim

dom
Foto: Thinkstock
1/4
01.05.2019.
u 07:49

Pri uređenju doma udobnost i funkcionalnost stavite visoko na ljestvici prioriteta i izbjegnite česte greške ili riješite nedoumice

Uređenje doma nije nimalo jednostavno. Pa čak i ako ste angažirali stručnjaka za unutrašnje uređenje, slušajte svoje srce. Jasno iznesite svoje želje pa će i njemu posao biti olakšan. Činite li to sami, evo nekoliko savjeta koji mogu pomoći.

Zavjese ili ne?

Da, jer interijeru daju dašak elegancije. Važno je odabrati prave. Opasnosti su da svojom "težinom", strukturom i materijalom ne zaguše prostor. U dnevnom boravku neka budu transparentne kako bi što više dnevnog svjetla došlo u prostor. U spavaćim sobama upravo sa zavjesama možete dobiti na intimnosti prostora.

Foto: pixabay

Hodnik je ogledalo doma

Kad vam netko dolazi - prvo ulazi u hodnik, a ta je prostorija često tako podcijenjena. Pretvorite mjesto prolaza u funkcionalan i zabavan prostor, pokažite svoju maštu i kreativnost. Posebno se to odnosi na široke hodnike - namjestite ih kakvom zanimljivom komodom, ogledalom, stolnom ili samostojećom svjetiljkom. Male hodnike učinite drukčijim sa zanimljivim zidnim porukama ili tapetama...

Foto: pixabay

Boje, boje...

Svijetle boje povećavaju osjećaj prostranosti. S psihološkog gledišta pastelne boje pomažu stvaranju opuštajućeg okruženja, dok svijetle boje pomažu da interijer bude dinamičniji i živahniji. Boja je duboko povezana s raspoloženjem: vodite se instinktom i igrajte se s nijansama koje vam mogu popraviti raspoloženje.

Foto: pixabay

Bez previše namještaja

Jedna od najčešćih pogrešaka je stvoriti dojam da je prostor manji nego što jest. Krivac za to je pogrešna organizacija namještaja. Oslobodite prostor, ostavite i zidovima i dijelu prostorije da diše.

>>Od uskog, derutnog i mračnog stančića do dizajnerskog bisera

Ključne riječi

Komentara 1

HI
HildaRaney
12:45 19.11.2018.

Napravit ću 86 dolara za sat od kuće. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjećam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti>>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije