Hit mjesto

Čarobno mjesto za bijeg od vreve koje skriva i iznenađenje za goste

potter
Jan Humski
23.01.2017.
u 09:16

Pažljivo birani detalji i jedinstven ambijent inspiriran magičnim svijetom bajki i čarolija

Ako se slučajno zateknete na istoku Zagreba, ne propustite barem nakratko odlutati u svijet mašte i čarolije. Ulaskom u Potter Caffe, koji se otvara početkom veljače, ući ćete u svijet bajki, a takav je bijeg svakom od nas potreban, s vremena na vrijeme. Potter se nalazi u novoizgrađenoj zgradi na frekventnoj lokaciji na Sveticama, a namijenjen je svima onima koji se žele opustiti, uživati u jutarnjoj kavi ili piću nakon napornog radnog dana u uredu.

Foto: Jan Humski

Domaći potpis na namještaju

Opuštanju će pomoći i uređenje – u prostoru prevladavaju zemljani tonovi, stil koji naginje prirodi i mističnosti. Željeli su postići ravnotežu modernog i prirodnog, čemu najviše pridonose detalji koji se mogu pronaći na svakom centimetru lokala. Ono što se u Potteru najviše ističe svakako je drvo koje se proteže kroz cijeli prostor kafića – sve je u kafiću izrađeno od hrastovine. Osim iznimno zanimljiva interijera, u funkciji će biti i terasa, koja će u zimskim danima služiti kao zimski vrt. Nepotrebno je napominjati da će i njegov interijer izgledati bajkovito, kao i cjelokupan. Čini se da je “kupujmo hrvatsko” sve veći trend, pa su se i u Potteru time vodili takvom politikom. Naime, za sav je namještaj zaslužna tvrtka Modul Contract iz općine Darda u Osječko-baranjskoj županiji.

Foto: Jan Humski

– Želja nam je bila da sav namještaj bude hrvatske proizvodnje i moramo priznati da smo i više nego zadovoljni rezultatom – rekao je poslovođa Pottera Marko Storić. Iako će ime kafića i njegov interijer na prvu dati naslutiti da je riječ o mjestu namijenjenom “poteroljupcima”, konkretna ciljana publika zapravo ne postoji. U Potter su dobrodošli svi koji žele na pet minuta pobjeći od stvarnosti i gradske vreve.

Foto: Jan Humski

Potter Park za najmlađe

Od studenata do roditelja s klincima – za svakoga će se zasigurno biti nešto iz široke ponude u kojoj će se pronaći ukusne kave, prirodni čajevi, četrdesetak vrsta piva, kolači i sendviči. A upravo bi ovo roditeljima s djecom moglo postati omiljeno mjesto jer je osmišljen i poseban kutak za najmlađe.

Foto: Jan Humski

– Hoćete popiti kavu, zove vas društvo, a vaše je dijete je baš pojelo onu kocku čokolade previše i hiperaktiva je riječ dana? Često smo se i sami našli u takvoj situaciji pa smo htjeli i našim najmlađima ponuditi mjesto gdje se na miru mogu igrati dok mama i tata guštaju u kavici – rekli su iz Pottera. Dječji kutak, koji se gradi uz terasu, zasigurno će oduševiti, kako mališane tako i roditelje, koji će napokon moći uživati u prijeko potrebnom predahu i kavi, dok se klinci i klinceze igraju u Potter Parku. Međutim, najmlađi će još malo pričekati jer se kutak namijenjen njima otvara tek na proljeće. Bez obzira na činjenicu da su u kafiću veliki ljubitelji Harryja Pottera te je cijelo mjesto mistično i bajkovito kao i same knjige, lik čarobnjaka tek je djelomice poslužio kao inspiracija za uređenje čarobnog interijera.

Foto: Jan Humski

Iz Pottera su nas i dodatno zaintrigirali, otkrivši nam da u kafiću postoje i detalji vezani uz samog Harryja, no gostima ostaje da ih sami pronađu.

Foto: Jan Humski

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije