estetika malog stana

Čarobni ormar koji glumi i spremište i praonicu rublja

mik
22.08.2014.
u 08:30

Dizajnerica interijera Mirjana Mikulec potpuno je preuredila jednosobni stan, pretvarajući ga pametnim rješenjima u dvosoban. Zanimljivost je i da je u cijelom stanu na pod smola neutralne, sive boje, pa zidovi “trpe” šarenilo i poigravanje različitim bojama

Predstavljamo vam dvosoban stan u Zagrebu od 60-ak kvadrata koji smo iz starog, tlocrtno neiskorištenog jednosobnog stana pretvorili u mladenački moderan prostor u kojem je pametno iskorišten svaki kvadrat. Zatekli smo u stanu tlocrtni raspored karakterističan za donjogradske stanove u kojima su prostorije potpuno odvojene te je prostor nepovezan i neiskoristiv.

Najviše mogućnosti imamo upravo onda kada se prostor preuređuje od nule tako da smo stan odlučili potpuno obnoviti, što je obuhvatilo potpunu promjenu tlocrtnog rasporeda, zamjenu instalacija i postavu novih podova. U cijelom smo stanu postavili pod od visokodekorativne smole u sivoj boji koji je sve prostorije stana povezao u jedinstvenu cjelinu.

Ulazni prostor u stan smješten je centralno i iz njega se pruža pogled u sve prostorije stana. U samo sedam kvadrata smjestili smo veliki ormar, mali ladičar, vješalice i tabure. Kako je stan manje kvadrature i nema prikladnog mjesta za perilicu rublja, odlučili smo je skriti unutar ormara. Ormar specifičnih dimenzija izradili smo po mjeri. S obzirom na to da je pod neutralan, odlučili smo se poigrati s bojama u hodniku pa je tako ormar dobio žuta i plava polja.

Kuhinju i blagovaonicu smjestili smo u najveću prostoriju stana koja je ujedno i dnevni boravak. Bijelu jednostavnu kuhinju smjestili smo na jedan zid te uz nju postavili netipičan blagovaonski stol. Visoki drveni stol i crveni metalni barski stolci nastavljaju se na zidnu komodu koju smo izradili po mjeri i koja s jedne strane počinje kao TV komoda a nastavlja se kao vitrina s policama iz koje izlazi blagovaonski stol. To praktično rješenje prikladno je za one koji žele maksimalno iskoristiti prostor dnevnog boravka. Zahtjevi za boravak su bili sofa na razvlačenje i maksimalno prostora za skladištenje. Izabrali smo sofu u plavoj tkanini i uz nju bijele fotelje od ekološke kože. Za zid uz kauč dali smo izraditi viseći element s frontama od žutog iverala.

Uz kuhinjske bočne fronte također u žutoj boji, svijetloplavu TV komodu i kauč te crvene stolce cijela je prostorija razigrano šarena, što prostoru daje mladenački karakter. Poseban detalj koji pojačava dojam je oslikani kuhinjski zid s poznatim motivom znaka Las Vegasa. Za razliku od šarenog dnevnog dijela, spavaća je soba suzdržana. U prostoriju od samo šest kvadrata smjestili smo krevet, radni stol i ormar. Ideja je bila maksimalno iskoristiti svaki centimetar te detaljima podići prostor. Krevet je izrađen po mjeri u bijelom iveralu na kojem se ocrtavaju godovi, tako da sliči na drvo.

Prostor iza vrata iskoristili smo za ormar od bijelog iverala uz koji smo postavili kutni radni stol s jednostavnim metalnim okruglim nogama. Kupaonica je L-oblika s tušem sa staklenom pregradom u kutu do kojeg su umivaonik i WC. Dekorativna smola razvučena je osim po podu i na zidu kupaonice, a da razbijemo monotoniju na dio zida postavili smo šarene kvadratne pločice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije