Skandinavski dizajn

Čak tri nove proljetne kolekcije s potpisom JYSK-a

Jysk
05.03.2019.
u 08:30

Koristeći prirodne materijale u kombinaciji s finim detaljima poput veza, resica i ručno izrađene keramike, trend Sunbaked ističe ljepotu nesavršenosti

Nova, proljetna sezona u JYSK-u iskristalizirala se kroz tri kolekcije: Sunbaked, Harmony i Nordic light. Sva tri trenda vuku podrijetlo iz skandinavskih korijena, ali je Sunbaked inspiriran i egzotičnijim mjestima.

Foto: Jysk

Uz dašak ženstvenosti, ovaj trend pozdravlja toplinu sunca i najavljuje vrijeme za odmor. Inspiriran pejzažom suhe pustinje i drugim pustinjskim lokacijama, ovaj trend nudi drukčiju perspektivu života. Koristeći prirodne materijale u kombinaciji s finim detaljima poput veza, resica i ručno izrađene keramike, ovaj trend ističe ljepotu nesavršenosti.

Foto: Jysk

Reljefni metal i staklo u boji nadopunjuju se materijalima poput bambusa, morske trave i pletenog pruća. Kada su u pitanju boje, živahno je sunce izvor zagorjelih nijansi žute, narančaste i smeđe boje.

One se lijepo uklapaju s nježnorozom i umirujućim nijansama ljubičaste. Oslanjajući se na inspirativne boje i taktilne materijale, Harmony se fokusira na dobro poznate kompozicije materijala, istodobno uvodeći i nove kombinacije.

Foto: Jysk

Prirodni i mekani materijali poput bambusa, morske trave, lana, pamuka i frotira definiraju ovaj trend. Neki od ovih materijala pojavljuju se i u kombinacijama s kamenom, betonom, metalom, keramikom i drvetom. Opuštajući i umirujući trend Nordic light vodi nas u prirodu i na more u potrazi za skandinavskom srećom.

Foto: Jysk

Tišina prirode i smirenost mora donose unutrašnji mir i osjećaj pripadnosti. Oslanjajući se na modernu tehnologiju, ovaj trend kombinira klasične detalje s elegantnim i glatkim materijalima. Svijetlo drvo i bambus, printovi u obliku lišća, obojeno staklo i “waffle-weave” (uzorak tkanine koji podsjeća na vafle) materijali daju život ovom trendu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije