idealan za male kuhinje

Inspiriran laboratorijskim posuđem: čajnik koji ne zauzima puno mjesta

čajnik
Foto: paulloebach.com
1/3
10.12.2018.
u 09:12

Želeći pobjeći od glomaznih bakinih čajnika koji zauzmu pola kuhinje, Paul Loebach kreirao je praktičan mali stakleni čajnik

Poznati newyjorški dizajner Paul Loebach inspiriran laboratorijskim posuđem (čašama, epruvetama i posudama) oblikovao je za dizajnerski brand Kikkerland komplet za čaj koji se se sastoji od čajnika i čaša.

Rezultat su komadi jednostavnog oblika i materijala - stakla i prirodnog pluta koje je nazvao Ora. Namjera je bila napraviti kolekciju koja se može koristiti svakodnevno i u kojoj naglasak nije na ekstravaganciji ili inovativnosti koliko na praktičnosti.

- Inicijalna ideja bila je kreirati komade s pristupačnom cijenom, tako da sam u radu usko surađivao s tvornicom stakla koja između ostaloga proizvodi i stakleno posuđe za laboratorije, pa je utjecaj očit. U početku sam jako komplicirao, a onda se ideja svela na vrlo jednostavne oblike slične onima u istraživačkim laboratorijima - kaže dizajner.

Foto: paulloebach.com

Ovako je, dodaje, uspio izbjeći tipične glomazne čajnike koje su imale naše bake i stvoriti nešto posve novo, modernije, upotrebljivo i funkcionalno i što ne zauzima puno mjesta u kuhinji.

- Mnogi čajnici ne mogu se smjestiti u kuhinjske ormariće zbog svoje veličine, a ovaj će zasigurno moći - naglašava Loebach. Stjenke čajnika rađene su dvostrukoga sloja stakla, tako da ne prenosi odmah toplinu pa ga možete držati u ruci i nema potrebe za ručkom. Istovremeno, dvostruki sloj čini da se čaj sporije hladi.

Mekana tekstura poklopca od pluta u suprotnosti je s glatkom površinom stakla, te se te dvije vrste materijala (hladnog i toplog) nadopunjuju.

Foto: paulloebach.com

>>Stolac koji se sastavlja u trenu - bez vijaka i ljepila

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije