Odličan spoj

Buža - vila kakva se rijetko viđa, a skriva se u Istri!

10.04.2023.
u 07:00

Kuća ima četiri velike spavaonice opremljene velikim bračnim krevetima te jednu gostinjsku sobu koja može poslužiti i kao dodatna dječja soba ili igraonica

Istarske vile već su godinama sinonim za savršen odmor, a svojim sadržajima i savršeno uređenim kako interijerima tako i eksterijerima mame uzdahe. Jedna takva vila skriva se iza imena Buža. Ova raskošna vila, kapaciteta za deset osoba, smjestila se u blizini Poreča, a glavni adut su joj četiri udobne spavaće sobe s bračnim krevetima.

Iz Buže navode kako je uređena u simetričnom, visoko modernom stilu koji se proteže kroz povišeno prizemlje u kojem se nalazi suvremeni dnevni boravak s potpuno opremljenom kuhinjom i blagovaonicom, kao i kroz niže prizemlje gdje se nalazi dodatna spavaća soba, savršena za zajedničke aktivnosti ili kao dječja soba za igranje. Vila Buža uključuje i privatni bazen te saunu, a na krovu se nalazi i vanjski jaccuzzi. Vila se našla na popisu za najbolji europski dom za odmor “Best European Holiday Home”, a vlasnik Marijan Liović, smatra kako je upravo to nagrada za sav uložen trud.

U odnosu na druge vile koje su se našle na popisu, vlasnik tvrdi kako je ključna prednost Vile Buža njeno arhitektonsko oblikovanje, no i kako će potencijalni gosti naposljetku pokazati je li to doista prednost. Vila se prostire na 210 metara kvadratnih zatvorenog prostora, a s terasom, parkingom i okućnicom naposljetku ima 400 metara kvadratnih. Zanimljivo je kako je vila tek nedavno izgrađena, a s gradnjom se počelo u rujnu 2017. godine, a završena je u travnju 2019.

Kompletno opremanje dovršeno je u svibnju ove godine, a prvi gosti stigli su već polovicom lipnja. Upravo zbog gostiju, vlasnici su se snašli s ključnim problemom, poštivanjem rokova. Naime, tvrde da tijekom gradnje nije bilo nekih velikih poteškoća koje nisu mogli riješiti, no bilo im je bitno da sve radove završe prije turističke sezone. - Radovi su bili planirani nešto prije turističke sezone jer nam je cilj bio ove godine kuću staviti u “pogon” - objašnjavaju vlasnici. Uz glavnog izvođača koji je radio na vili tu je bilo i petnaestak obrtnika različitih struka te su tako jedni bilo zaduženi za vodu, drugi za klimu, struju, keramiku, grijanje, knauf, ali naravno tu se trebalo pobrinuti i za drvene elemente te za hortikulturu. No, sve je to manje teško kada je na vili radio brat vlasnika, Marko Liović, koji je, osim što je skupa s vlasnikom izgradio vilu, ujedno bio projektant i dizajner vile. Prilikom uređenja vile posebno se pazilo na funkcionalnost i udobnost prostora, ali i na isticanje njenih posebnosti, navode.

-Nastojali smo kroz drugačiji pristup projektiranju i samim izgledom kuće kod gosta ostaviti pozitivan prvi dojam - kažu. Stil kojim su se vodili minimalistički je te je čitava vila dekorirana u sivim i bijelim nijansama. Boja i toplina doma postignuti su detaljima u plavoj nijansi te žutim tonovima drvenih elemenata. - Kuća je sama po sebi specifična te, po našem mišljenju, nije bilo potrebe za pretjeranim uređenjem interijera - kazali su. Reakcije gostiju pozitivne su, navodi vlasnik te tvrdi kako je nekolicina istaknula da su je odabrali upravo zbog njenog dizajna. Svaka vila, smatraju vlasnici, za dobre rezultate, trebala bi imati ljubaznog domaćina, jer bez toga, sve ostalo pada u drugi plan.

- Na drugom se mjestu pak nalazi bazen, kao imperativ za obiteljski turizam - kazali su. Minimalno noćenje iznosi sedam dana, a tjedna cijena noćenja u srcu sezone, tijekom srpnja i kolovoza doseže cijenu od 2.800,00 eura. Titulom najboljeg europskog doma za odmor, “Best European Holiday Home”, proglašene su vile Gran Vista iz Međimurja i Villa Palma s otoka Korčule dok su u uži izbor, s Vilom Buža, uključene i Villa Desire, Holiday House Vlastelini II, Duga Luka, Stone Luxury Villa, Gajana, Villa Biograd, Biograd na Moru, Stancija Vigini, Makovci, Villa Roko, Malinska te Villa Ox.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije