3. Tjedan dizajna Zagreb

Provedite kvalitetan vikend okruženi domaćim dizajnom

tjedan dizajna
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
07.05.2016.
u 09:00

Ovo je poput milanskog Salone del Mobile u malome, komentirao je BMW-ov dizajner Domagoj Đukec treće izdanje Tjedna dizajna Zagreb koje je oduševilo sve. Priliku posjetiti ga imate do nedjelje 8. svibnja

Za sve koji u svijetu dizajna znače nešto, koji od njega žive, ali i za one koji samo amaterski koketiraju s estetikom i produkt dizajnom, proteklih dana zagrebačka Lauba, susjedna Hauba i čitav niz partnerskih lokacija u centru Zagreba bila su mjesta na kojima treba biti.

Treće izdanje Tjedna dizajna Zagreb porušilo je vlastite rekorde i, iako traje još danas i sutra, organizatori su već prezadovoljni učinjenim i viđenim.

– S obzirom na to da smo ovo spremali godinu dana i znali da će s organizacijske strane sve biti u redu, reakcije sudionika i posjetitelja uvijek su neizvjesne. No, sada možemo reći da su nadmašile naša očekivanja i da su zaista sjajne. Usto, realizirale su se brojne suradnje, što je najbolja poruka onima koji dvoje treba li sudjelovati na ovakvom događaju – ističe jedan od organizatora Daniel Tomičić.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iznad očekivanja

Osim toga, velika potvrda izvrsnosti ovog događaja bila su priznanja ljudi iz struke.

Domagoj Đukec, Hrvat koji radi kao šef dizajna eksterijera u BMW-u, bio je jedan od posjetitelja i ostao je toliko oduševljen da je nazvao naš događaj milanskim Salone del Mobile u malom. Peter Stevens, donedavni profesor na londonskom Royal College of Art, komentirao je kako žali što kod njih nema takve komunikacije i razmjene ideja kao kod nas – prenosi Tomičić.

Uz 17 domaćih izlagača, na TDZG-u ove su godine bili i oni iz nordijskih zemalja, Švedske, Finske, Danske i Norveške, koji su bili partneri događaja. Značenje njihova sudjelovanja još je i veće kada se zna su brend za dobar dizajn, no Skandinavci su bili i više nego ugodno iznenađeni zagrebačkom manifestacijom.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Šveđani oduševljeni

– Ovaj je događaj doista impresivan! Dizajn nam je svima zajednički jezik i drago mi je da se dogodila ovakva razmjena dobara među zemljama. Od hrvatskog dizajna, osobno me najviše zaintrigirao onaj grafički, no i sve ostalo je na jako visokoj razini. Zanimljivo je da se hrvatski namještaj temelji na funkciji i uzorku, a to je nešto što nama može poslužiti kao inspiracija – rekao je Šveđanin Carl Blom, direktor švedske dizajnerske tvrtke Love Hulten, a njegove je riječi potvrdila i Ewa Kumlin, direktorica Švedskog društva za obrt i dizajn, Svenskform.

– Nisam znala da imate ovakav sajam i ugodno sam iznenađena i njime i popisom sudionika i gostiju. Hrvatski namještaj ima internacionalni štih.

>>Dođite na dizajnerski događaj godine i počastite se besplatnim primjerkom Livinga

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije