Reciklaža je IN

Maštoviti božićni ukrasi bez velikoga troška

ukrasi
Foto: Arhiva VL
1/7
21.12.2018.
u 13:20

Zabluda je da svake godine trebate kupovati nove ukrase – od starih uz malo mašte i inovacije možete napraviti nove i originalne ukrase koji će vašem domu udahnuti blagdanski duh, a pritom to neće biti veliki udar na budžet!

Bez obzira na to volite li blagdansku euforiju, ukrašen grad, snježne radosti i ostala veselja koja nosi prosinac, zasigurno ste već krenuli s pripremama za uređenje doma. Bijeli i metalik detalji često su favorit kad se biraju ukrasi, no nemojte zaboraviti zelenu i crvenu boju. Pri odabiru kolorita i stila koji će se provlačiti kroz dekoracije u domu većina nas se orijentira po onome što već imamo u božićnim kutijama. Međutim, sigurnoj bazi dobro je dodati nove elemente. Najdraže će vam biti dekoracije koje ste izradili sami pa smo stoga pripremili nekoliko maštovitih prijedloga koje će blagdanski ugođaj učiniti osobnijim.
Ako ste ljubitelji snijega, predlažemo vam nekoliko bijelih varijanti s kojima ćete imati osjećaj bijelog Božića čak i ako snijeg ne padne. Za prozore u stanu možete od papira izrezati siluetu grada i smjestiti je uz rub prozora.
3D efekt Na papiru izrežite siluetu grada i smjestite je uz rub prozora

Ako ste strpljivi i imate vješte ruke, motiv provucite po prozorima u cijelom stanu. Od prozora možete napraviti trodimenzionalnu scenu ako papirnate siluete grada posložite na prozorsku klupčicu u više nivoa.
Prozor možete ukrasiti i crtežom na staklu. Debelim kistom i bijelom temperom nacrtajte neki blagdanski motiv koji možete upotpuniti osobnom porukom. Nemojte zaboraviti da se ukrašeni prozor vidi s vanjske i unutarnje strane pa tako, osim što uljepšavate vlastiti dom, uveseljavate i prolaznike.


U dekoriranju se poslužite i grahom, rižom, kokicama...
Zidove možete “zabijeliti’’ papirnatim pomponima ili zastavicama u boji. Zastavice možete izraditi sami tako da izrežete trokute istih dimenzija koje spojite špagom.


Najčešće se ukrašavaju prozori, ali zapamtite da se vide i s vanjske strane. Zgodan je detalj napisati vesele poruke da ih mogu vidjeti slučajni prolaznici
Na zastavice napišite neku blagdansku poruku koja će razveseliti ukućane i goste. Bijela drvena vješalica također vam može poslužiti kao praktičan dekorativni element. Na nju zavežite mekane ukrase za bor i zajedno ih objesite na kvaku od vrata ili prozora.


Drvena vješalica može poslužiti kao praktičan dekorativni element. Na nju zavežite mekane ukrase za bor i zajedno ih objesite na kvaku od vrata ili prozora

Stoliće u predsoblju ili dnevnom boravku možete jednostavno urediti s nekoliko staklenih vaza. Isti efekt možete dobiti sa staklenkama od zimnice. Ispunite ih ukrasima za bor koji imate na raspolaganju te ubacite pokoju svijeću.


Lampicama možete slagati razne oblike po zidu i prozorima ili možete ispuniti njima vaze i boce

Ukrasi za bor u staklenkama sjajan su detalj za hodnike i predsoblja

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije