manje je više

Borite se s manjkom kvadrata? Saznajte kako vizualno povećati dnevni boravak

dekoracije police dnevni boravak
Foto: Shuterstock
1/4
09.06.2020.
u 07:00

Dobrim izborom transparentnog i višenamjenskog namještaja, pravilnim izborom dekora i boja, micanjem vrata i postavljanjem ogledala na zid, prostor se može vizualno povećati

Mali dnevni boravak ne treba pretrpavati namještajem, jer puno namještaja stvara gužvu i prostor ne može disati. Isto tako treba izbjegavati i velike i teške komade namještaja. Odličan izbor je višenamjenski namještaj jer se tako štedi prostor. Svoju funkciju odigrat će i staklo ili plastika, materijali koji su prozirni i vole svjetlost.

Foto: pixabay

Soba se vizualno može povećati ako pravilno odaberemo boje. Dobar izbor su svijetli tonovi. Ne smije se pretjerivati sa sagovima i zavjesama, bolje je odabrati minimalistički dekor. Sav kućni tekstil neka bude svjetlijih tonova.

Stvari uvijek valja držati na svom mjestu, jer razbacani časopisi ili odjeća stvaraju gužvu i vizualno smanjuju prostoriju. Bez obzira na to što je dnevni boravak zasebna prostorija, dobro je maknuti vrata, neka mogući hodnik ili bilo koja druga prostorija "podigne" veličinu dnevnog boravka.

Tako će prostor biti i širi i svjetliji. Radijatore obojite u boju zidova, da postanu nevidljivi. I naravno, uvijek upali stari trik s ogledalom koje svojim refletiranjem stvara dojam većeg prostora!

Foto: pixabay

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije