Mala škola uređenja

Blagdanske dekoracije u minimalističkom interijeru

ukras
arhiva
19.12.2017.
u 09:16

Trend sezone su bakreni ukrasi, saznajte kako ih uklopiti u interijer.

Ako je vaš dom uređen u minimalističkom stilu, predbožićno vrijeme idealno je da u njega unesete toplinu i romantiku. Odabirom odgovarajućih dekoracija koje će se stilski uklopiti u minimalistički uređen prostor, unesite božićnu čaroliju u svoj dom i pokažite da i minimalizam može ima svoju dušu. Kod dekoriranja u ovom stilu zaboravite na raskošne, bogate i blještave ukrase jer bi oni mogli odudarati od cjelokupnog ugođaja u domu. S obzirom na to da je namještaj, ali i drugi elementi u minimalizmu jednostavnih, ravnih linija, glatkih i lakiranih površina, u skladu s tim neka budu i blagdanski ukrasi. Ovaj stil podrazumijeva neutralne boje, a pored drveta u visokom sjaju, materijali koji se često koriste su metal, staklo i plastika. Prema tome, samo po sebi podrazumijeva se da i ukrasi budu u istim bojama i od istih materijala.

Foto: arhiva

Dakle, pored crne, bijele i sive (ne)boje koje se najčešće koriste u minimalizmu, poželjno je ponekim detaljem u jarkoj boji unijeti dinamiku u prostor. Mogu to biti tepih, jastuci, zavjese, ili pak fotelja. Isto tako neka bude i s blagdanskim ukrasima. Bijele božićne dekoracije vladaju u minimalističkim prostorima. Možete ih slobodno “razbiti” dodajući detalje u jarkoj boji koju želite ili pak onoj boji koja je već prisutna u interijeru. Ove godine u trendu su ukrasi u boji bakra. Odaberete li ih za svoj minimalistički uređen dom zasigurno nećete pogriješiti. Bakrene ukrase možete kombinirati i s bojama drugih metala, poput srebra i zlata.

Foto: arhiva

Božićno drvce u minimalističkom interijeru možete slobodno ostaviti bez ukrasa ili ga ukrasiti na jako jednostavan način. Poželjno bi bilo osvijetliti ga običnim lampicama ako to želite. Drvce postavite u jednostavnu posudu koju možete, (ako vam ne odgovara takva kakva jest) obložiti ukrasnim papirom ili odgovarajućom tkaninom. Zanimljiva dekoracija u minimalističkom interijeru mogu biti nekoliko mini čempresa ili mini borića bez ukrasa u jednakim posudama. Svijeće su neizostavna dekoracija u svim stilovima uređenja doma, pa tako i u minimalističkom. Možete ih koristiti u različitim veličinama i prigodnim oblicima, sa svijećnjacima, ali i bez njih ako mogu stajati samostalno. Ukrasi od drveta i papira odlično će se uklopiti u minimalizmu, kao i bilo koje zelenilo iz prirode. Moderno uređen interijer ne bi smio biti sterilan i jednoličan, pogotovo ne za vrijeme blagdana. Pripazite samo da odabirom dekoracija povežete sve elemente u interijeru u jednu usklađenu, nenametljivu blagdansku priču.

Foto: arhiva

Pet savjeta za uređenje:

1. Ako je vaš dom uređen u minimalističkom stilu, potrudite se i dekorirati ga u skladu s tim. Pažljivo odaberite jednostavne ukrase i koliko možete držite se određene teme dekoriranja.

2.Najbolji osjećaj topline i blagdanskog ugođaja u moderno uređenom domu postići ćete svijećama i lampicama. Odaberite one najjednostavnije i nemojte štedjeti na njima.

3. Mekanim dekama, jastucima i krznom na stolcima ili podu također ćete doprinijeti cjelokupnom vizualnom dojmu i toplini blagdanskog ugođaja u minimalističkom domu.

4. Budite kreativni pa izradite efektno i unikatno drvce na zidu. Možete ga izraditi od kartona, komadića drveta ili ga oblikovati samo lampicama. Zanimljiva izvedba može biti postavljanje lampica u obliku bora na drvenoj paleti.

5. Napravite jednostavne dekoracije kombiniranjem zimzelenih grančica i svijeća. Na ovaj način jednostavno i efektno možete dekorirati stol cijelom dužinom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije