Sam svoj majstor

Blagdanske dekoracije: neka se i u uređenju doma osjeti radost Uskrsa

uskršnje dekoracije
Foto: Thinkstock
1/8
03.04.2015.
u 10:30

Želite imati originalne i maštovite, ali prije svega jednostavne dekoracije za ove blagdane? Neka vam naši prijedlozi budu poticaj da se sami upustite u njihovu izradu

Najveći kršćanski blagdan Uskrs je pred vratima i pripreme za blagoslov hrane i okupljanje obitelji i prijatelja oko subotnjeg i nedjeljnog stola su uvelike počele.

Neka radost druženja i zajedničkih trenutaka s bliskim ljudima bude zaokružena i nezaboravnim uskrsnim dekoracijama u obliku maštovito oslikanih pisanica, domaćih životinja i naravno, proljetnog cvijeća u neodoljivim pastelnim tonovima. Pogledajte u nastavku teksta, kao i našoj fotogaleriji zanimljive i, vjerujemo, jednostavne ideje za uskrsne aranžmane koji će se svidjeti vašim ukućanima i gostima i koji će pridonijeti da ovi blagdani budu posebni.

Foto: pixabay

SLATKE dekoracije od keksa, u ovom slučaju medenjaka oduševit će ponajviše mališane. Usput će ih moći degustirati jer su svi dijelovi dekoracije jestivi. Potrebni su vam keksi prigodnih oblika (jaja, leptiri, cvijeće, ptice...) i jestiva boja koja dolaze u stikovima i možete ju kupiti u kompletu u nekoliko nijansi.

Ukrasi mogu biti i viseći - objesite ih na prozor, luster-visilicu, iznad vrata... dovoljno je samo naći vrpcu i pričvrstiti je uprženim i prohlađenih šećerom za poleđinu keksa. Ovi ukrasi idealni su i za uskrsni vjenčić.

Foto: pixabay

SHABBY je sveprisutan u uređenju interijera pa ni uskršnje dekoracije nisu iznimka. Ako želite Uskrs u znaku ovog stila, pripremite kutije iskrzanih rubova i pletene košare, starinske zdjele ili pak ukrasni starinski željezni kavez.

I naravno, trake i ukrasne vrpce u prirodnoj boji drveta te prepeličja jaja (ne nužno svježa, nego plastična koja možete nabaviti u supermarketu). Na velika jaja nanesite crnim markerom točkice da izgledaju shabby.

Foto: pixabay

UMJESTO CVIJEĆA u stare tegle možete smjestiti uskrsni aranžman. Donji dio tegle možete napuniti vatom, a ako imate dosta zelenila, tada vam nikakva podloga nije potrebna. Posložite travu i cvijeće u teglu te u šupljine ugnijezdite jaja te prigodne ukrase koje ćete učvrstiti ljepilom.

Ako želite da sve bude dobro fiksirano, bilo bi dobro staviti cvjećarsku spužvu na dno tegle te u nju zadjenuti žicu na kojoj ste prethodno zalijepili jaja prozirnim ljepilom ili onim iz pištolja.

>>Uradite sami: Kako do lijepog uskrsnog aranžmana u 4 laka koraka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije