za pod bor

Blagdanska dizajnerska poslastica u salonima Prostorije u Hrvatskoj

17.12.2020.
u 14:06

Ove simpatične Bojesenove igračke izrađene su od punog drveta, oble su forme i suptilnog taktilnog doživljaja, stoga ne čudi da njihova popularnost samo raste već punih 69 godina

Legendarne danske dizajnerske igračke od drveta koje obožavaju i odrasli, dizajnera Kay Bojesena i analogni satovi Bankers, dizajnera Arne Jacobsena - dio su blagdanske ponude salona namještaja Prostorije u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Arne Jakobsen dizajnirao je sat Bankers za dansku Nacionalnu banku 1971. godine. Drveni Majmunčić omiljeni je klasik skandinavskog dizajna koji od 1951. godine uveseljava dječje sobe te njihove vlasnike prati kroz život. Zajedno s kolekcijom drvenih igračaka Golupčići i Vrapčići, riječ je o igračkama koje se darivaju i odraslima.

Ove simpatične Bojesenove igračke izrađene su od punog drveta, oble su forme i suptilnog taktilnog doživljaja, stoga ne čudi da njihova popularnost samo raste već punih 69 godina.

Zidne i stolne analogne satove Bankers, dizajnirao je Arne Jakobsen, jedan od vodećih danskih arhitekata i dizajnera 20. stoljeća. Ovi monokromatski satovi rade se u aluminijskom kućištu, što satu oviješenom na zid pruža optički dojam lebdenja. Satovi Bankers u svim vrstama interijera kreiraju otmjen i minimalistički karakter. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije