U PREGRAĐU TORONTA

Genijalan dom u skandinavskom stilu. Prepišite sve!

kuća toronto
Foto: Ben Rahn/A-Frame
1/13
21.05.2020.
u 07:00

Četveročlana obitelj iz Europe sagradila je u svojoj novoj domovini Kanadi moderan i topao dom uređen u skandinavskom stilu

Arhitektonski studio Paul Raff izgradio je u predgrađu Toronta prostran, novi dom od 400 četvornih metara za četveročlanu obitelj koja se prije dvije godine doselila iz Europe.

Kako je stari objekt bio derutan i nije se u njega ulagalo od izgradnje koja je bila prije više od 50 godina, arhitekti su predložili njegovo rušenje i izgradnju posve nove kuće, s čime su se vlasnici složili.

Novosagrađena kuća pažnju plijeni već svojom vanjštinom, odnosno jedinstvenom fasadom koja je napravljena od kamenog minerala bazalta i aluminijskih rešetki, koje reflektiraju prekrasnu svjetlost. Visoko polirane aluminijske lamele odnosno ploče kojima je obložen dio fasade također privlače svjetlo u kuću.

Foto: Ben Rahn/A-Frame

Unutrašnjost doma uređena je moderno i uglavnom u skandinavskom stilu, u kombinaciji s klasikom, što se vidi na primjeru radne sobe, koja zapravo funkcionira kao ured. U njoj prevladavaju topli smeđi i sivi tonovi, dok ostatkom prostora dominiraju neutralne bijela, crna i bež.

Foto: Ben Rahn/A-Frame

Socijalna zona jedan je jedinstven prostor čijoj atraktivnosti doprinosi i dvostruka visina stropa i velike staklene površine, koje u kombinaciji s aluminijskim lamelama izvana stvaraju poseban ugođaj i igru svjetlosti.

Foto: Ben Rahn/A-Frame

U cijeloj kući podovi, kao i stubište su obloženi prirodnim drvetom, što joj daje toplinu i jednostavnost. Na gornjoj etaži su tri spavaonice – dvije dječje i jedna glavna, roditeljska te dvije kupaonice, a suterenski prostor zamišljen je za rodbinu i prijatelje iz Europe.

Foto: Ben Rahn/A-Frame

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije