Hommage drevnoj arhitekturi

Arhitektura Babilona inspiracija za kolekciju vaza

Babilus vaze
Foto: Shay Ben Efraim
1/8
18.09.2014.
u 13:39

Vaze su napravljene slaganjem "prstenova" različitih materijala i tekstura

Inspiraciju za svoju kolekciju vaza koja se našla i na ovogodišnjem The London Design Festivalu, izraelski dizajner Nir Meiri pronašao je hramovima, oltarima i gradskim vizurama drevnog grada Babilona. Njegove vaze rađene su od slojeva različitog materijala različitih boja, a kolekcija je dobila i prepoznatljiv naziv Babilus.

Foto: Shay Ben Efraim

– Obožavam proučavati drevnu arhitekturu, to me uvijek inspirira, a moje vaze za mene su moj minijaturni grad – istaknuo je Nir Meiri.

Slojevi bambusa, OSB-a i Coriana strojno su obrađeni kako bi se otkrile njihove teksture i boje. Unutar svake vaze je staklena posuda.

– Razlog za korištenje ovih materijala je njihova tekstura koja daje dojam topline. Uz to izgledaju tako prirodno i to je neka moja veza s prošlim vremenima i starim graditeljima – pojasnio je dizajner. Njegova kolekcija ima četiri vaze različitih dimenzija, a izložena u Greek Street gallery i može se razgledati do 21. rujna.

>>Ovo je lončanica koja raste zajedno s biljkom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije