Dobra ideja

Arhitekti su doskočili uskom gradilištu i mane pretvorili u prednosti

kuća od betona
Foto: Blitz Studio
1/7
12.11.2014.
u 14:30

Na malom građevinskom zemljištu u prenapučenom japanskom gradu Fukuoka, nastala je zanimljiva kuća - ured i dom

Arhitektonski tim Matsuyama projektirao je dvoetažnu kuću neobičnog izgleda i neobične betonske fasade.

- Ovaj projekt bio je izazov jer je građevinski teren izuzetno uzak i ima pad od tri metra - komentirali su arhitekti, dodajući da su razlike u razini dobro iskorištene kako bi se dobio fascinatni pogled iz dnevnog boravka i kuhinje smještenih na prvom katu. Na najnižoj točki parcele je ured, dok su spavaće sobe i kupaonice su na ulaznoj razini.

Foto: Blitz Studio

Fasada je napravljena od ploča lijevanog betona. Jedna strana kuće nema prozora, jer je odmah uz susjednu kuću, a druga ima niz nepravilno oblikovanih prozora koji kadriraju pogled na okolne planine.

Kuća je vrlo luksuzno, ali jednostavno opremljena.

>>Stančić u Kijevu: u funkcionalnih 40 m2 ima i vintagea i modernog

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije