Hit mjesto

Ako ste željni okusa mamine i bakine kuhinje, nezaobilazna 
je adresa Bistro Beštek

bestek
Damir Donković Doc
02.04.2017.
u 07:15

Vratili ste se s puta nakon višesatne vožnje autobusom i jedino što bi vam u tom trenutku odgovaralo jest toplo i ukusno jelo, onakvo kakvo nastaje u toplini doma... To više neće biti problem s obzirom na to da se u blizini zagrebačkog autobusnog kolodvora, na adresi Crvenog križa 31, smjestio bistro koji će vas momentalno vratiti u djetinjstvo i mirise bakine kuhinje. Riječ je o mjestu na kojem se može kušati domaća hrana od namirnica s hrvatskih OPG-a.

Foto: Damir Donković Doc

Osim zbog poznatih okusa koji podsjećaju na dom, postizanju tople atmosfere pridonosi i prostor. Bistro se smjestio na 55 kvadratnih metara unutarnjeg prostora i 20 kvadratnih metara terase, a inspiracija za uređenje došla je iz prirode, života, različitih iskustava te filmova budući da je vlasnici Ivana i Vlado Funtek veliki filmofil! Prije bistroa, na tom je mjestu bila dječja igraonica, međutim dočekao ih je prazan i srušen prostor tako da su imali potpuno otvorene ruke!

Foto: Damir Donković Doc

Odlučili su da će prevladavati tonovi sive jer Ivanu podsjećaju na Kvaternikov trg gdje je odrasla. Ta monokromija priziva ulicu, grad, gužvu i puste večeri djetinjstva, dok zlatna boja priziva raskoš. Podsjeća na boju koja se uvijek mogla vidjeti na dvorovima, ladanjskim kućama i raznim otmjenim prostorijama, primjerice muzejima i starim zagrebačkim stanovima. Još jedan glamurozan dodatak primjesa je smaragdnozelene koja odiše otmjenošću, ali i omogućuje privremeni bijeg u prirodu – svojom nijansom poziva na odmor, a oči kao da gledaju u dno jezera ili duboku, gustu šumu.

Foto: Damir Donković Doc

Točka na i je boja drveta, točnije bukve, koja je vječni klasik u uređenju doma. Ona je neutralna, grije prostor, ali nije nametljiva poput mahagonija ili hrasta. Tome su dodani crno-bijeli detalji koji daju dozu modernog minimalizma te razbijaju prostorni sklad. Za cjelokupnu ideju uređenja zaslužna je upravo Ivana. U to se odlučila upustiti jer je oduvijek voljela interijere, a kako kaže, rado bi se i poslovno okušala u tim vodama, samo joj vrijeme ne dopušta!

Foto: Damir Donković Doc

Namještaj je mješavina naručenog i gotovog namještaja – stolovi, klupa i šank rađeni su po mjeri, dok su detalji nabavljeni u velikim trgovinama poput Ikee, Emmezete i Lesnine. Iako se sama ideja uređenja čini kompliciranom, prostor odiše jednostavnošću i poziva na obiteljsko druženje. Namijenjen je svima, bez obzira na dob i bez obzira radi li se o privatnim ili poslovnim događanjima. Ipak, vlasnica je istaknula: “Nismo preurbani, već više neki zreo bistro, no nismo za najstariju ekipu jer djelujemo brzo i nudimo drugačiji koncept. Ipak, rekli bismo da su dobrodošli svi!”

Foto: Damir Donković Doc

Komentara 1

OB
ObrenM
16:54 02.04.2017.

Kad netko dodje u restoran, na prvom mjestu mu je izbor , cijena hrane i ukusnost jela.Izgled je u drugom planu.U ovom sarlatanskom clanku samo o manje bitnom-zalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije