prvi dojam

Ako prodajete kuću ili stan, na ova tri detalja u kuhinji morate paziti

Lesnina
09.02.2021.
u 13:45

Jedan od najboljih načina za stvaranje privlačne kuhinje je povećanje otvorenog prostora. Idealna kuhinja otvorenog koncepta sadrži veliki otok, dovoljno prostora za radnim površinama, brojne ormariće za skladištenje...

Agentica za nekretnine Greta Jorden-Williams, voditeljica tima u tvrtki RE / MAX kaže: "Kuhinja je srce doma." Kao središnje mjesto okupljanja u kući ili stanu, u kuhinji se događaju neke od najboljih stvari: kuhanje, čavrljanje, smijeh, duženje... To je soba koja je postala posebno važna u vremenu kada su ljudi zaglavili u zatvorenom.

Foto: Lesnina

Stoga ne čudi da agenti za nekretnine ističu tri stvari u kuhinji na koje treba pripaziti ako namjeravate kuću ili stan prodati.

Nedostatak otvorenog prostora

Jedan od najboljih načina za stvaranje privlačne kuhinje je povećanje otvorenog prostora. Idealna kuhinja otvorenog koncepta sadrži veliki otok, dovoljno prostora za radnim površinama, brojne ormariće za skladištenje te velike prozore za propuštanje prirodnog svjetla. U idealnom slučaju, sve se to može proširiti na dnevnu sobu. Ne bojte se rušenja zida kako bi kuhinja postala veća. A ako ne želite ukloniti cijeli zid, stvarite otvor u stilu šanka koji je otvoren prema dnevnom boravku ili blagovaonici.

Lesnina Welnova kuhinja
Foto: Lesnina

Neorganizirane police i šankovi

Manje je uvijek više - a organizacija je ključ u kuhinji. Svi kuhinjski uređaji i pribor, poput miksera, lonaca i tava, trebali biti pohranjeni na određeno mjesto. Nitko ne želi vidjeti nered u kuhinji.

Foto: Lesnina

Izbor boja

Kuhinja treba biti u boji koja ističe osobnost, ali nadopunjuje kohezivni tok cijelog doma. Ta boja u kuhini može se dodati kroz uređaje, pozadinski zid ili pak kroz radne površine. Bitno je da i da je kuhinja stilski usklađena s ostatkom doma. Mnoge kuhinje su zastarjele, a to kupcima može biti odbojno.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije