dodatni prostor

Ako imate neiskorišten tavanski prostor, ovih 6 ideja natjerat će vas da zasučete rukave

potkrovlje
VELUX
28.02.2021.
u 07:00

Ovisno o gabaritima i izolaciji te povezanosti s ostakom doma potkrovni dio može biti mjesto za još jednu spavaću sobu, kupaonicu, ured ili dječju igraonicu

Većina potkrovlja i tavana ne dobiva puno "ljubavi", odnosno često su neiskorišten i, stvarima koje ne koristimo, zatrpan prostor. A upravo to je biser koji stpljivo čeka na makeover. Prvi korak je čišćenje. Sve te stvari koje gomilate, a koje godinama niste koristili bacite ili prodajte jer vama - ne trebaju!

Foto: Promo fotografija

Nakon čišćnjenja krenite u prenamjenu prostora - ovisno o gabaritima i izolaciji te povezanosti s ostakom doma potkrovni dio može biti mjesto za još jednu spavaću sobu, kupaonicu, ured ili dječju igraonicu. Naravno, prije nego li krenete u akciju treba provjeriti koliko će takvi zahvati koštati i jesu li isplativi. Mi imamo šest super savjeta za koje se nadamo da će vam pomoći u ovoj promjeni.

Visina je ključan faktor

U idealnom slučaju potkrovlje bi trebalo na najvišem dijelu biti visoko najmanje 2,2 m. Ne postoji minimalna visina prostorije koju diktiraju građevinski propisi, ali postoji za stubišta i prilaz. Zaobilazno rješenje je spuštanje stropa u sobi ispod - što bi mnoge moglo odvratiti od ovog plana.

Foto: Promo fotografija

Potražite sve prepreke

Dalje, pogledajte sve prepreke - postoji li dimnjak koji bi možda trebalo premjestiti? Na kraju, provjerite krov - ima li strm nagib koji ograničava visinu i može li zahtijevati redizajn krovnih prozora? Krov također treba biti vodootporan i izoliran.

Vrijeme za sebe

Stvorite savršeno utočište u domu s dodatnim životnim prostorom u potkrovlju. Iako svi volimo vrijeme provoditi u druženju s članovima obitelji ili prijateljima, vrijeme za samostalno punjenje toliko je dragocjeno. Neka stvari budu ležerne uz klasični kauč i  naslonjač u neutralnim bojama i potražite nekoliko super cool dodataka, kao što su čupavi tepih ili raskošna podna lampa.

potkrovlje
1/15

Dodatna spavaća soba

Možda nije uvijek praktično staviti glavnu spavaću sobu u potkrovlje, posebno ako imate malu djecu. Pa umjesto toga, zašto ga ne biste pretvorili u otmjeni prostor za goste? Baka i djed ili prijatelji tada se mogu držati podalje od vaših malih ranoranilaca i uživati ​​u mirnom noćnom snu - čak i ako vi to ne činite!

Foto: Promo

Preselite kuhinju

Konverzija potkrovlja otvara mogućnost potpune rekonfiguracije izgleda kuće. Kuhinja u potkrovlju također bi mogla biti idealna za one koji puno vremena provode za štednjakom.

Iskoristite kosine

Zbog kosih krovova često je otvoreni plan jedino rješenje pri uređenju tavanskog prostora, međutim, kosine se mogu iskoristiti kao prostor za skladištenje vrlo jednostavno, postavite klizna vrata zanimljivih fronti, najbolje u svijetlim nijansama.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije