14.01.2015. u 10:23

Želite li da Ivan adaptira i vaš stan ili imate li bilo kakvo pitanje za njega, javite nam se e-mailom na domivrt@vecernji.net

Dvosoban stan površine 60,00m2 sastoji se od ulaznog prostora, dnevnog boravka s blagovanjem, kuhinje, ostave, degažmana, kupaonice, spavaće sobe i balkona. Mlada tročlana obitelj stanuje u njemu i potrebna im je dodatna spavaća soba za četverogodišnje dijete. Gotovo sve prostorije su omeđene nosivim zidovima i stoga nisu moguće velike intervencije u smislu izmjene veličine i oblika postojećih soba.

Jedino rješenje je reorganizacija prostora dnevnog boravka, blagovanja i kuhinje. Postojeći raspored i veličina prostorija je optimalna što znači da će se ti odnosi ponešto narušiti prenamjenom nekog prostora u još jednu spavaću sobu.

Foto: Ivan Frleta

Novu spavaću sobu sam smjestio u prostor koji su do sada zauzimali kuhinja i blagovanje. To je jedina prostorija koja može kvalitetno prihvatiti funkcju spavaće sobe, a da se izmještanjem dosadašnje funkcije ne naruši funkcionalnost stana. Površina sobe od 8,00m2 je dovoljna za boravak jedne osobe, a mogućnost izlaska na balkon daje dodatnu kvalitetu dječjoj sobi. Ulaz u sobu iz ulaznog prostora je dobar jer pruža veću privatnost i omogućava kvalitetnu organizaciju sobe. Zid koji je dijelio ostavu i ulazni prostor, pomaknuo sam na način da se ulazni prostor proširio za 30cm. Na tom mjestu se može postaviti ventilirani ormar i tako dijelom nadomjestiti gubitak ostave. Dječja soba se može organizirati u prostoru kuhinje i bez rušenja postojećih pregradnih zidova, no u tom slučaju ne ostaje dovoljno mjesta za radni stol pa bi se taj problem morao rješavati dizanjem kreveta i smještanjem stola ispod.

Negativne strane ovog rješenja su gubitak ostave i znatno lošija dispozicija kuhinje koja se mora premjestiti u prostoriju dnevnog boravka i blagovanja. Prostorija površine 25,00m2 će morati udomiti još jednu funkciju što znači da će dnevni dio izgubiti na prostranosti koja je do sada bila optimalna. Sreća je u tome što su dimenzije dnevnog dijela dovoljne za smještaj svih funkcija pri čemu je čak moguće organizirati kuhinju i blagovanje na više načina, što korisnicima daje određenu fleksibilnost pri odabiru namještaja.

Foto: Ivan Frleta

Želite li da Ivan adaptira i vaš stan ili imate li bilo kakvo pitanje za njega, javite nam se e-mailom na domivrt@vecernji.net!

Trebate nam poslati postojeći tlocrt s barem jednom dimenzijom, zatim, koji su korisnici stana, koje prostorije žele imati te imate li neku specifičnu želju. Ne bi bilo loše da pošaljete fotografije.

Napomena: Potrebno je sve mjere kontrolirati u naravi. Ne odgovaramo za eventualna odstupanja u odnosu na stvarno stanje. Za točne nacrte potrebno je izvršiti snimak postojećeg stanja. Ukoliko ste zadovoljni s rješenjem možete stupiti u kontakt s arhitektom radi ostvarivanja suradnje na projektu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije