Osvježenje stana

Adaptacija prostora: Kako staro učiniti novim

Adaptacija prostora: Kako staro učiniti novim
Thinkstock
14.02.2013.
u 00:49

Cijene osnovnih adaptacija stanova ovise o kvadraturi.

Kupnja novog namještaja nije dovoljna za osvježenje starijeg stana. Kako bi se dom iznova napravio ugodnim mjestom za življenje, ali i kako bi mu se na neki način produljio vijek uporabe, valja ga temeljito adaptirati. To podrazumijeva i izmjenu dotrajalih instalacija te podloga ili pločica, a kako bi se definirali svi radovi koje je potrebno poduzeti, prvo valja definirati budžet i prema njemu složiti prioritete.

– Cijene osnovnih adaptacija stanova ovise o kvadraturi. Za osnovnu adaptaciju stana od primjerice 55 kvadrata potrebno je izdvojiti 40.000 kuna, a ta cijena, osim glavnih radova, uključuje demontažu prije adaptacije, rušenje i odvoz otpada, a ne uključuje cijenu podnih obloga ili parketa koji se postavljaju – objašnjavaju iz tvrtke Adaptacije d.o.o. u kojoj nude nekoliko vrsta adaptacije stambenih prostora. Radovi se naplaćuju nakon što su obavljeni, a kupnja novog namještaja preporučuje se nakon dovršetka svih radova.

Osnovni radovi:

- Radovi na vodovodnim i odvodnim instalacijama te elektroinstalacijama

- Zidarski radovi kao što su saniranje oštećenja, obrada zidova i priprema za pločice

- Soboslikarski radovi, skidanje naslaga stare boje, impregniranje stropova i zidova te novo ličenje

- Radovi na postavljanju keramičkih pločica i parketa ili drugih vrsta podnih obloga

- Montaža sanitarija, radijatora, utičnica i prekidača i montaža sobnih vrata

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije